Mutre de inmormantare. Dancila si Carmen Dan, huiduite de un grup de brasoveni furiosi pe hotii din politica – Video

news

Premierul Viorica Dancila si ministrii Carmen Dan, Lucian Sova si Petru Daea au fost huiduiti, luni, la Brasov, dupa ce au sustinut o conferinta la Prefectura privind situatia inundatiilor. La iesirea din institutie, ei au fost asteptati de mai multe persoane care au scandat „Demisia” pret de cateva minute, timp in care premierul si ministrul Transporturilor au facut declaratii pe treptele Prefecturii, fara a avea vreo reactie.

Viorica Dancila si ministrii au tinut luni o conferinta de presa la sediul prefecturii din Brasov, ultimul judet in care membrii Execuvitului au fost pentru a evalua pagubele produse de inundatii si pentru a vorbi cu autoritatile si cu localnicii.

La iesire, premierul si ministrii de la Transporturi, Interne si Agricultura, Lucian Sova, Carmen Dan si, respectiv, Petre Daea, au fost asteptati de mai multi protestatari. Oamenii au strigat „Demisia” cateva minute, in timp ce premierul si ministrul Transporturilor faceau declaratii jurnalistilor pe treptele prefecturii.

In conferinta de presa, premierul Dancila le-a cerut reprezentantilor Apelor Romane sa faca o evaluare in fiecare judet pentru a vedea unde sunt probleme, iar primarilor si prefectilor le-a solicitat sa identifice terenuri care nu sunt in zone inundabile, pentru ca oamenii care au ramas cu pagube mari in urma inundatiilor sa fie relocati. Dancila s-a declarat convinsa ca efectele inundatiilor pot fi prevenite.

„Oamenii sunt multumiti de actiunea angajatilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI), de interventia autoritatilor. Oamenii au mari sperante in ajutorul nostru. Cer Apelor Romane sa faca o evaluare in fiecare judet, sa vada punctele sensibile, sa actionam pentru a preveni astfel de situatii. Cer primarilor si prefectilor sa identifice terenuri care nu sunt in zone inundabile, astfel incat sa facem o relocare a celor care au fost loviti de inundatii. Cred ca aceasta este abordarea pe care trebuie sa o avem, pentru ca ceste fenomene sunt din ce in ce mai frecvente, avem inundatii de cate doua, trei ori pe an si majoritatea in aceleasi locuri. Cred ca putem preveni asta”, a declarat Dancila la Brasov.

La randul sau, ministrul de Interne, Carmen Dan, a precizat ca mai sunt doar 76 de persoane evacuate din judetul Covasna, iar in Botosani au fost evacuate preventiv 17 persoane, dintre care sapte copii, pentru ca locuintele lor sunt in pericol de prabusire.

„Se vor solicita locuinte pentru aceste persoane. In Bacau au fost deja solicitate 15 locuinte modulare”, a subliniat Carmen Dan.

Comentarii: