N-a avut noroc. A murit stabul cu cea mai mare pensie din Romania. Fiul lui a murit si el, anul trecut

news

Fostul director al Penitenciarului Mioveni, Gheorghe Balasoiu, a murit vineri dimineata, in jurul orei 5.00, la varsta de 73 de ani, informeaza Arges News. Balasoiu a avut cea mai mare pensie din Romania, anul acesta ridicandu-se la suma de 78.634 lei.

Gheorghe Balasoiu a lucrat in magistratura, apoi a fost sef al Penitenciarului Colibasi. In 2005, inainte de a iesi la pensie, Balasoiu a fost incadrat ca procuror, el stand la Curtea de Apel Pitesti doar doua saptamani.

Pentru ca venitul pentru ultima luna de munca sa fie cat mai mare, in anul 2005, Gheorghe Balasoiu a renuntat la concediul de odihna din ultimul an si a avut foarte multe deplasari in interes de serviciu. Banii pentru deplasari si concediu s-au adunat la salariul din ultima luna, luat in calcul pentru stabilirea pensiei.

Asa a ajuns ca in anul 2017 la o pensie de peste 34.000 de lei. Ulterior, in urma legilor PSD, pensia a crescut aproape anual, ajungand anul acesta in jur de 78.000 lei, asa cum anunta Ministrul Muncii, Raluca Turcan, in luna ianuarie a acestui an.

Citeste si: Cea mai mare pensie din Romania este de 78.634 de lei. Din contributivitate sunt doar 5.205 lei

Anul trecut, fiul lui Gheorghe Balasoiu a fost gasit mort in propria locuinta.

Mai mult despre:

Comentarii: