„N-am semnat asa ceva”. Speriati de reactii, parlamentarii PSD care au semnat pentru prag de 200.000 de euro se sucesc: „Ne rad si curcile”

politica

Mai multi deputati PSD care au semnat proiectul de lege al lui Catalin Radulescu prin care se impune un prag de 200.000 de euro pentru abuzul in serviciu se disociaza acum de propria semnatura. Unii nici macar nu mai recunosc ca au semnat asa ceva.

Jurnalistii de la recorder.ro au vorbit cu mare parte dintre cei 39 de parlamentari PSD care au semnat proiectul „Romania, raiul hotilor”.

Cea mai nervoasa este Daniela Otesanu, deputat de Valcea: “Eu nu am semnat asa ceva. Am vorbit cu colegii si inteleg ca mai sunt si altii in situatia mea. Nu stiu ce a facut domnul Radulescu, nu vreau sa speculez, dar sunt foarte curioasa sa aflu cum de a ajuns numele meu pe acea initiativa de modificare a Codului Penal”.

Nici Octavian Petric (deputat PSD de Satu Mare) nu intelege ce cauta semnatura sa pe initiativa de modificare a Codului penal depusa de Catalin Radulescu. „Nu stiu, probabil m-o fi trecut el acolo, dar eu nu sunt initiator. Am vazut si eu acum la televizor ca e scandal, dar nici nu stiu ce contine acea propunere. Catalin are multe… Eu n-am semnat asa ceva”, a declarat Petric.

Alexandru Balanescu este deputat PSD de Mehedinti. Se recomanda jurist cu mare experienta. A semnat propunerea lui Radulescu, admite, dar cand i s-a citit ce a semnat, incepe sa se mire. Nu e de acord cu eliminarea sintagmei „sau pentru altul“ in cazul darii sau luarii de mita. „Nu, domnule, complicitatea trebuie sa fie pedepsita. Stati, e o greseala, o sa indreptam“. Nu e de acord nici cu abrogarea Articolului 299 care pedepseste folosirea functiei pentru favoruri sexuale. „Vai de mine, pai sa stiti ca cele mai multe violuri asa se petrec, la presiunile sefului. Mai multe decat alea cu violenta, petrecute pe strada. Nu, nu sunt de acord“.

Danut Pale (deputat PSD de Buzau) admite ca nu se uita cu mare atentie pe proiectele la care colegii din Parlament ii propun sa fie co-initiator. Semneaza si uneori e surprins si el de ce a semnat: „Asta cu luarea de mita in numele altuia nu prea e normala. Adica nu iau eu mita, ia altul pentru mine. Nu, asta trebuie scoasa pentru ca rad si curcile de noi. Pana la urma e forma propusa pentru dezbatere, nu cred ca va ramane asa”.

Un grup de 39 de senatori si deputati PSD au depus in 18 decembrie o propunere de modificare a Codului penal si a Codului de procedura penala care instituie pragul de 200.000 de euro pentru abuzul in serviciu, argumentand ca sanctiunea penala trebuie sa intervina doar in cazul unei pagube „substantiale”.

De asemenea, propun reducerea limitelor pedepselor pentru luare de mita si trafic de influenta si modifica regimul inchisorii astfel incat pedepsele de pana la trei ani sa fie executate la domiciliu.

Tot la domiciliu isi vor ispasi pedeapsa si cei cu varsta peste 60 de ani sau cu boli grave sau incurabile, sustinand ca scopul pedepsei este acela de reeducare, coroborata cu recuperarea prejudiciilor.

Parlamentarii PSD vor si modificarea prevederilor referitoare la denunt, care ar urma sa fie valabil doar daca este facut la 6 luni de la data la care denuntatorul a aflat despre savarsirea faptei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: