„N-au decat sa tipe toti, sa tipe si ambasadele”. Sfidator, Liviu Dragnea anunta ce are de gand sa faca in Parlament

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, duminica seara, ca va vota in Camera Deputatilor pentru respingerea solicitarii DNA de a fi permisa inceperea urmaririi penale in cazul Rovana Plumb. „Sa tipe toti, si ambasadele sa tipe, eu voi vota impotriva”, a declarat Dragnea.

„Eu voi vota impotriva ridicarii imunitatii, pentru ca, v-am spus, consider ca dosarul este o fictiune. Sunt doi ministri foarte, foarte importanti, unul la Fonduri Europene si celalalt la Dezvoltare. Peste o saptamana o sa vina sa ne mai ia doi, si apoi alti doi, si ne trezim ne face DNA Guvernul. Eu unul voi vota impotriva, spun de pe acum, n-au decat sa tipe toti. Sa tipe toti, si ambasadele sa tipe, eu voi vota impotriva”, a declarat Dragnea la Antena 3.

Screen Shot 2017-09-24 at 22.22.05

El a spus ca are de gand sa sesizeze Curtea Constitutionala, sustinand ca hotarea Guvernului in cazul lacului Belina a fost o „decizie de oportunitate”.

„O sa vorbesc maine dimineata cu domnul Tariceanu sa vedem cum putem face o resesizare a Curtii Constitutionale”, a mai spus Dragnea.

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a cerut vineri sesizarea Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului si Schimbarilor Climatice la data faptei, in legatura cu savarsirea complicitatii la abuz in serviciu, in dosarul in care este vizat si vicepremierul Sevil Shhaideh, referitor la trecerea ilegala a unei parti din Insula Belina si Bratul Pavel in administrarea CJ Teleorman.

„Din probele administrate, a rezultat banuiala rezonabila ca numita Rovana Plumb, in calitate de ministru al Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, cu intentie a ajutat la savarsirea faptei penale retinute in sarcina suspectei Sevil Shhaideh, respectiv a initiat si promovat HG 858/2013 in decurs de 17 ore, in perioada 5.11.2013 — 6.11.2013, cu incalcarea procedurii de la nivelul Guvernului pentru elaborarea, avizarea si prezentarea proiectelor de acte normative”, se precizeaza intr-un comunicat al DNA.

Conform aceleiasi surse, prin efectele respectivei hotarari de guvern s-a urmarit crearea unei aparente de legalitate a trecerii Insulei Belina si a Bratului Pavel, contrar aspectelor semnalate in repetate randuri de Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Justitiei cu privire la forta juridica a actului normativ.

Vicepremierul Sevil Shhaideh, la data faptelor secretar de stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), este urmarita penal de procurorii anticoruptie pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

In acelasi dosar a fost dispusa extinderea urmaririi penale si fata de Mariana Sanda Gheorghiu, asistent registrator principal in cadrul Biroului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Alexandria, sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, precum si fata de Ionela Stoian, director in cadrul MDRAP, Rodica Gusa, asistent-registrator in cadrul Biroului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Alexandria si Alexandrina Anduta Diaconu, registrator-sef in cadrul aceleiasi institutii, pentru complicitate la abuz in serviciu.

„Din ordonanta intocmita de procurori au rezultat aspecte ce contureaza suspiciunea rezonabila potrivit careia in anul 2013, prin actiunea concertata a unor persoane cu functii publice, parti din Insula Belina si Bratul Pavel (cu suprafata de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate in albia minora a Dunarii, au trecut ilegal din proprietatea statului in proprietatea judetului Teleorman si in administrarea Consiliului Judetean Teleorman, pentru ca, doar la cateva zile, sa fie inchiriate tot ilegal unei firme private”, se arata in comunicatul DNA.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: