Naravuri omenesti: o companie din Arabia Saudita a prezentat un robot umanoid masculin, care a pipait-o pe fund pe o jurnalista chiar in fata camerelor TV – VIDEO

externe

robot humanoid, Arabia Saudita, hartuire sexuala, jurnalista

Compania saudita de robotica QSS l-a prezentat saptamana trecuta pe „Muhammad the Humanoid Robot” la DeepFest din Riyadh. Robotul, imbracat in tinuta traditionala saudita, vorbeste araba si engleza si este, potrivit creatorilor sai, „complet autonom”.

Prezentarea nu a decurs insa conform planului, dupa ce robotul a parut sa atinga in mod nepotrivit o femeie reporter.

Intr-o postare de la DeepFest pe X, Muhammad a fost descris ca fiind „primul robot saudit sub forma de om”, precum si un proiect national pentru a evidentia realizarile Arabiei Saudite in materie de inteligenta artificiala.

In timpul prezentarii robotului, o reporterita a televiziunii Al Arabiya, Rawya Kassem, a stat in fata lui Muhammad in timp ce vorbea cu publicul. O inregistrare video virala a incidentului arata cum robotul isi intinde o mana in fata pentru a-i pipai posteriorul.

Kassem poate fi vazuta raspunzand cu o privire severa, urmata de o palma ridicata catre Muhammad, inainte de a continua sa vorbeasca. Pe X, utilizatorii retelelor de socializare l-au acuzat pe robot ca a atins-o in mod nepotrivit pe jurnalista.

Compania QSS a declarat ca robotul era „complet autonom” si functiona „independent, fara control uman direct”.

Firma de robotica a declarat ca personalul a „informat proactiv toti participantii, inclusiv reporterii, sa pastreze o distanta de siguranta fata de robot in timpul demonstratiei sale”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: