NASA, anunt optimist despre trimiterea primilor OAMENI pe Marte

externe

Agentia spatiala americana, NASA, a reconfirmat, la sfarsitul saptamanii trecute, faptul ca pregatirile pentru trimiterea primilor oameni pe Marte continua conform planului, aceasta expeditie urmand sa se desfasoare intr-un viitor relativ apropiat, la inceputul deceniului patru al acestui secol, conform Huffington Post.

„Suntem mai aproape de obiectivul de a trimite oameni pe Marte decat ne-am aflat vreodata, in orice moment al istoriei NASA. Avem mult de munca pentru a trimite primii astronauti pe Marte, dar vom ajunge si acolo”, a sustinut administratorul NASA, Charles Bolden, citat de Agerpres.

Pentru indeplinirea acestui ambitios obiectiv, NASA trebuie sa finalizeze proiectele de racheta si capsula spatiala capabile sa-i trimita pe oameni pe Planeta Rosie si sa-i aduca inapoi in siguranta, fiind vorba aici de Space Launch System (SLS) si de capsula Orion, aflate inca in faza de testare.

Roverul robotizat ce urmeaza sa fie trimis pe Marte in 2020 va transporta echipamentele necesare experimentului Mars Oxygen ISRU sau MOXIE, ce va extrage oxigen din dioxidul de carbon din rarefiata atmosfera martiana. Daca acest experiment va avea succes, primul echipaj uman care va pasi pe Marte va dispune de tehnologia necesara pentru a-si asigura oxigenul atat pentru respiratie, cat si pentru a alimenta motoarele rachetei cu care sa poata reveni pe Pamant.

‘Vom produce oxigen pe o alta planeta — pentru prima oara cand vom produce oxigen pe o alta planeta. Aceste experimente sunt reale, sunt aici”, a subliniat si administratorul adjunct al NASA, Dava Newman.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: ,

Comentarii: