Va lovi Pamantul, in septembrie, un ASTEROID urias? NASA are prima reactie oficiala

news

Agentia Spatiala Americana (NASA) linisteste spiritele aprinse in ultima vreme pe tema asteoridului de dimensiuni uriase care ar urma sa loveasca pamantul intre 15 si 28 septembrie.

O teorie lansata in mediul virtual arata ca un steroid de dimensiuni uriase va lovi zona Puerto Rico luna viitoare. Acesta va starni valuri tsunami care vor provoca distrugeri in Mexic, in SUA, pe coasta Atlanticului si pe tarmul Golfului Mexic, precum si in America Centrala si de Sud, scrie mirror.co.uk. Mai mult, acestea vor matura inclusiv Spania si Marea Britanie. 30 de milioane de oameni vor muri in urma acestei coliziuni, sugereaza teoria conspirationista, iar alte 40 de milioane vor muri in urma anarhiei care se va crea ulterior.

In realitate, observatiile realizate de NASA nu arata niciun pericol de asemenea natura intr-un viitor apropiat. „Nu exista nicio baza stiintifica, nici cel mai mic indiciu, cum ca un asteroid sau un alt obiect ceresc se va lovi de Terra in acest interval de timp”, a afirmat Paul Chodas, manager al departamentului pentru Obiecte din apropierea Pamantului din cadrul Jet Propulsion Laboratory al NASA.

Mai mult, acesta sustine ca, pentru toti asteroizii potential periculosi din acest punct de vedere, probabilitatea unui impact cu planeta noastra este de mai putin de 0,01 % pentru urmoarea suta de ani.

„Daca ar exista vreun obiect suficient de mare pentru a provoca asemenea distrugeri in septembrie, l-am fi vazut deja”, a continuat cercetatorul.

Nu este pentru prima data cand se raspandeste un asemenea zvon alarmist. In 2011 au circulat informatii despre o asa-numita „zi a judecatii finale” a cometei Elenin, care, de fapt, nu a reprezentat niciun risc real pentru planeta noastra.

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: