Nastase, despre tatal Ancai Alexandrescu: „Am fost foarte apropiati, mai ales in perioada 2001-2004. Avea pasiunea cravatelor”

politica

Adrian Nastase tine si el sa ii aduca omagii lui Horia Alexandrescu, tatal Ancai Alexandrescu. 

„A murit Horia Alexandrescu, un ziarist intelept, cu experienta trecerii prin vremurile complicate de dinainte si de dupa 1989. A marcat presa romaneasca prin ziarele Cronica romana si Independent. Dar si televiziunea, prin Cafeneaua politica.

Am fost foarte apropiati, mai ales in perioada 2001-2004, si imi aduc aminte cu nostalgie de discutiile pe care le aveam, legate de evenimentele politice de atunci. I-as recunoaste oricand scrisul din analizele caligrafice pe care mi le trimitea.

Elegant, cu pasiunea cravatelor, era, intotdeauna, o prezenta tonica si optimista”, a scris Nastase pe blog.

Fiica lui Horia Alexandrescu, Anca Alexandrescu, a lucrat in calitate de consiliera alui Nastase pe cand acesta era prim-ministru.

Gazetarul Horia Alexandrescu a murit luni dimineata, la varsta de 74 de ani.

Anuntul a fost facut de fiica lui, Anca Alexandrescu. „Tata a plecat…”, a scris aceasta pe o retea de socializare.

Horia Alexandrescu s-a nascut la 9 aprilie 1947, in Bucuresti.

A absolvit Institutul de Educatie Fizica si Sport si Facultatea de Ziaristica din cadrul Academiei ‘Stefan Gheorghiu’.

A debutat in presa in anul 1971, la ‘Sportul’. In 1977 s-a mutat la ‘Scanteia Tineretului’, iar in 1989 la Sectia sport a publicatiei ‘Tineretul Liber’, unde a devenit ulterior secretar general de redactie si redactor-sef adjunct. In 1990 a infiintat ziarul ‘Sport Star’. In acelasi an, alaturi de Adrian Sarbu si de alti cinci jurnalisti, a fondat cotidianul ‘Curierul National’, fiind totodata si directorul general al publicatiei pana in anul 1993. A pus bazele ziarului ‘Cronica Romana’, al carui director general a si fost timp de opt ani (1993 – 2001). In 2001 a aparut pe piata cotidianul ‘Independent’, infiintat si condus de Horia Alexandrescu.

Din 2007, timp de trei ani, a moderat emisiunea ‘Cafeneaua politica’ la postul de televiziune OTV. El a realizat si moderat aceasta emisiune si la TVR 1, pentru care a primit premiul ‘Pamfil Seicaru’ (2004). Este autorul volumelor: ‘Aur olimpic romanesc’ (1980), ‘Olimpiada 80 – Jurnal de reporter’ (1982), ‘Olimpiada californiana’ (1985), ‘Steaua, campioana Europei’ (1986), ‘Gruia, mister handbal’ (2009), ‘Athos: calator la Sfantul Munte’ (2007), ‘Vlase – magnific 7’ (2009).

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: