Nastase iar s-a facut cu bani. Primeste peste 110.000 dolari de la statul roman

news

Adrian si Dana Nastase au castigat procesul prin care cereau ridicarea sechestrului pe care procurorii l-au pus pe averea lor. Judecatorii au decis in urma cu cateva minute, sa lase libera de orice sarcini casa familiei fostului premier din strada Zambaccian, precum si restituirea catre acesta a sumei de 118.000 dolari.

Adrian si Dana Nastase aratau in actele de la dosar ca, desi ei au achitat toate sumele pe care trebuiau sa le plateasca, sechestrele au ramas active. In aceste conditii, cei doi le cer magistratilor sa ridice masurile asiguratorii de pe bunurile personale, radierea ipotecii din actele apartamentului lor din strada Zambaccian, precum si restituirea sumei de 118.650 de dolari.

Banii reprezinta o parte din fondurile despre care procurorii DNA au sutinut in dosarul Zambaccian ca familia Nastase i-ar fi dat lui Ioan Paun, fost consul al Romaniei in China, pentru a le cumpara diverse produse si despre care fostul prim-ministru a sustinut ca nu sunt ai lui. Adrian Nastase cere insa restituirea sumei motivand ca „instanta a inteles sa mi-o atribuie”.

Sotii Nastase au depus la dosar mai multe acte, atat de la un executor judecatoresc care sustine ca si-a recuperat toata paguba, precum si de la ANAF, care arata mai multe plati facute de fostul premier, precum si faptul ca acesta si sotia nu figureaza in evidentele Fiscului cu alte tipuri de datorii, scrie Libertatea.

Chiar daca DNA a solicitat insa respingerea cererilor familiei fostului premier, pe motiv ca numai partile civile – in speta Inspectoratul de Stat in Constructii si ANAF, in calitate de creditori – pot confirma ca si-au primit bani, judecatorii au decis astazi in favoarea familiei Nastase.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: