Nastase sufera rau dupa victoria lui Kovesi. El sustine ca CEDO este controlata de „statul paralel”

politica

Fostul premier PSD Adrian Nastase sugereeaza ca CEDO este controlat de serviciile secrete, de accea Laura Codruta Kovesi a avut castig de cauza. Deczia CEDO a fost luata in unanimitate de un complet de sapte judecatori.

„Daca va uitati pe raspunsul CCR rezulta foarte clar ca CEDO s-a pronuntat pe o alta tema, nu pe cea legata de decizia Curtii. Iar ca sa citez un prieten de-al meu, nu-i dau numele ca sa nu ii fac probleme, se pare ca nici CEDO nu mai este sub acoperire. E totusi ciudat cum s-a dat aceasta decizie, ce vizite s-au facut la Bucuresti intr-o anumita perioada, ce s-a intaplat cu cererea de recuzare a unuia dintre judecatori.

Iata ca CEDO are diferite viteze de lucru. Si spun lucrul asta cu o admiratie la cum lucreaza CEDO. Eu am o plangere la CEDO de 6 ani si ea inca nu a fost solutionata. Banuiesc ca in alte situatii, in conditiile in care trebuie clarificate anumite lucruri, CEDO poate sa functioneze mai repede.

In ceea ce priveste epuizarea cailor interne, eu cred ca aici dna Kovesi, putea sa mearga pe o completare prin contenciosul administrativ a deciziilor repective, a decretului. Nu a dorit sa mearga din cate am inteles pe formula asta. Eu am impresia ca a fost o neintelegere, ca sa nu spun altfel, a fost o modalitate probabil de a transmite aceasta speta la CEDO, CEDO a vorbit despre drepturile fundamentale, asta este specialitatea sa. Aici la CCR subiectul a fost altul. Asa incat, cred ca au fost niste probleme de traducere in momentul in care s-au facut hartiile”, a sustimnut Nastase pentru Mediafax.

Deputatul PSD Lia Olguta Vasilescu a afirmat, intr-o postare pe Facebook ca CEDO este controlota de George Soros, aceasta fiind explicatia pentru victoria Laurei Codruta Kovesi.

Mai mult despre: ,

Comentarii: