Nastase vrea sa moara cu decoratia de gat. Reactie violenta la anuntul lui Iohannis: „Voi lua masurile cuvenite”

politica

Adrian Nastase sustine ca retragerea decoratiei „Steaua Romaniei” de catre Klaus Iohannis reprezenta un „gest meschin”. El ameninta cu „masurile cuvenite” dupa ce va ramane fara decoratie.

„Klaus Iohannis a inceput sa construiasca ‘Romania normala’, anuntand ca a decis sa-mi retraga ordinul ‘Steaua Romaniei’, in grad de Mare Cruce, dupa ce ma invitase la Cotroceni, la receptia organizata cu ocazia Zilei nationale. Recunosc, am mers la Cotroceni crezand ca, in al doilea mandat, Iohannis va incerca sa ajute la o reconciliere nationala, dupa dezbinarea din ultimii ani. M-am inselat iar gestul sau meschin de astazi nu prevesteste nimic bun.

O eventuala retragere a decoratiei primite de mine in 30 noiembrie 2002, ‘pentru intreaga activitate pusa in slujba promovarii si dezvoltarii Romaniei, pentru competenta si abnegatia dovedite in actul guvernarii’, in principal pentru eliminarea vizelor, eforturile de integrare in NATO si UE, modernizarea si cresterea economica nu vor putea fi sterse din cartile de istorie si vor putea fi comparate cu activitatea nesemnificativa a lui Iohannis din mandatul sau de presedinte.

La sugestia unor ‘pasari migratoare’ si a unor talibani ideologici, Iohannis vrea sa rescrie istoria recenta. Ar trebui, atunci, sa topeasca, intre altele, toate decretele de acordare, in perioada 2000-2004, a decoratiilor statului roman, inclusiv ale unor mari personalitati straine, decrete contrasemnate de mine.

Romanii mi-au acordat insa ‘decoratia’ lor, in conditiile in care dupa 4 ani de guvernare, PSD a obtinut, in 2004, acelasi procent la alegeri ca si la intrarea la guvernare – 37%. Vom vedea ce rezultat va avea guvernul Iohannis…”, scrie Nastase pe blog.

El a anuntat ca va lua „masurile cuvenite” dupa ce Iohannis va oficialzia retragerea decoratiei.

„Nu cred ca, dupa 7 ani de la condamnare din 2012, respectiv 5 ani de la cea din 2014 si dupa invitarea mea la Cotroceni, cu ocazia Zilei nationale, intentia de retragere a ordinului are justificare. De aceea, voi astepta contr-semnarea de catre premier si publicarea in Monitorul oficial pentru a lua masurile cuvenite”, mai scrie Nastase.

Presedintele Iohannis a anuntat, marti, ca i-a retras lui Adrian Nastase decoratia „Steaua Romaniei”.

„Am decis sa retrag toate decoratiile tuturor celor care au condamnari penale si care se incadreaza in prevederile legii care prevede procedura de retragere a ordinelor nationale. Am demarat aceasta procedura si sper ca va fi finalizata in foarte scurt timp”, a anuntat Klaus Iohannis, marti, la Palatul Cotroceni.

Presedintele a facut aceste precizari dupa ce a fost intrebat daca ii va retrage distinctia lui Adrian Nastase.

Adrian Nastase a fost decorat in 2002, cand era prim-ministru, de catre presedintele de atunci Ion Iliescu. Nastase a primit Ordinul National „Steaua Romaniei“ in grad de Mare Cruce „pentru intreaga activitate pusa in slujba promovarii si dezvoltarii Romaniei, pentru competenta si abnegatia dovedite in actul guvernarii”. Ulterior, el a fost condamnat de doua ori la inchisoare cu executare pentru fapte de coruptie.

Mai mult despre: ,

Comentarii: