Nasui a desfiintat 40 de posturi purtatoare de pensii speciale din Ministerul Economiei: „Sinecurile acestea au fost create de guvernul PSD”

politica

Ministrul Economiei, Claudiu Nasui, a anuntat miercuri ca a desfiintat 40 de posturi din cadrul ministerului. Cei aflati pe aceste postui puteau incasa si pensii speciale. „Ele aveau statut diplomatic inclusiv in ceea ce priveste salarizarea si drepturile la pensie, de unde pensia speciala”, a precizat Nasui.

„In sedinta de guvern de ieri, am desfiintat 40 de posturi din ministerul economiei cu salarii de mii de euro pe luna si pensie speciala. In teorie, functiile acestea ar fi trebuit sa promoveze turismul. In practica stim cu totii ce se intampla cu aceste posturi la stat. Sinecurile acestea au fost create de guvernul PSD.

Initial, Ministerului Turismului a creat 15 astfel de posturi. Dar, ulterior, numarul s-a triplat pana la 40. Ele aveau statut diplomatic inclusiv in ceea ce priveste salarizarea si drepturile la pensie, de unde pensia speciala. Asta era viziunea de promovare a turismului a statului roman: sinecuri si pensii speciale.

Banii contribuabililor sunt sacri. Nu avem voie sa-i risipim. Statul trebuie nu doar sa nu mai infiinteze sinecuri, ci si sa le desfiinteze pe cele existente. Decat sa plateasca salarii de mii de euro si pensii speciale, statul mai bine lasa banii contribuabililor care ii muncesc reducand impozitele pe munca #ZeroTaxe.

E momentul sa reformam modul in care se promoveaza turismul. Solutia gasita impreuna cu mediul de afaceri a fost infiintarea organismelor de management al destinatiilor, in care deciziile de promovare a turismului national pleaca de la factorii implicati real in aceasta industrie: investitorii privati si autoritatile locale.

Este un sistem gandit in piramida. De la organizatii locale, la OMD-uri regionale si apoi de unul national, care poate avea o strategie de promovare a tarii coerenta si continua independent de schimbarile guvernamentale”, a anuntat Nasui pe Facebook.

In luna ianuarie, Nasui a trimis corpul de control la Centrul National de Invatamant Turistic (CNIT) pentru ca angajatii acestei insitutii si-ar fi incasat degeaba salariile.

„Acum cateva zile, Digi24 a reluat un reportaj care imi scapase. Centrul National de Invatamant Turistic (CNIT), o companie de stat din subordinea Ministerului Economiei, nu face nimic pe bani multi. Ieri am trimis corpul de control acolo. Este inacceptabil”, a anuntat Claudiu Nasui.

Conform ministrului, compania de stat a avut 20 de posturi in 2019, majoritatea de conducere sau administrative, iar salariul mediu din companie este de aproape 19.500 lei pe luna.

„Compania exista de multi ani si ar trebui, in teorie, sa se ocupe de cursuri pentru specializarea personalului din turism, cursuri de turism de stat. Iata cam cum arata compania in cifre. Da, cititi bine. Zerourile sunt activitatea pentru ceea ce ar fi trebuit sa faca firma de stat. In teorie, trebuia sa livreze cursuri. In realitate, din 2012 au organizat un total de 3 cursuri si au format un numar de 47 de persoane. Din 2012. Compania a avut 20 de posturi in 2019, majoritatea de conducere sau administrative. Salariul mediu din companie, un lucru foarte important, este de ~19.500 lei pe luna. Daca ne uitam la cheltuielile de personal per individ format, in 2019 suma a fost de 155.570 lei per individ. O suma colosala”, a mai scris ministrul Economiei.

Mai mult despre:

Comentarii: