Nasui a desfiintat bugetul propus de Coalitie: „Buget al minciunii si hotiei, vor creste taxele si impozite. Guvernul va alege in favoarea baronimii”

politica

Senatorul USR Claudiu Nasui, fost ministru al Economiei, a atacat dur proiectul de buget prezentat in Parlament de Guvernul PSD-PNL-UDMR. „Este un buget al minciunii si al hotiei”, a explicat Nasui de ce parlamentarii USR nu vor vota acest buget. 

Nasui a acuzat ca, „in mod mincinos”, ministrul de Finante, Adrian Caciu, „a impus venituri din pix de 10,65 miliarde de lei”.

„Bugetul pentru anul 2022 este unul al minciunii si al hotiei care se bazeaza pe o alta minciuna si anume ca vor creste veniturile. Domnul Caciu a impus din pix venituri care vor veni din combaterea evaziunii fiscale si imbunatatirea colectarii veniturilor la bugetul de stat. De ce faceti asta? Pentru ca va doriti sa cresteti cheltuieli cu venituri pe care nu le aveti. USR nu va vota acest buget”, a afirmat Claudiu Nasui.

„Ce ziceti de ideea nastrusnica – mai intai sa imbunatatim colectarea si mai apoi sa cheltuim banii? Nu invers – sa-i cheltuim mai intai si apoi sa ne asteptam ca vor veni ei vreodata, la Sfantul Asteapta”, a adaugat Nasui.

„Daca un antreprenor onest se uita la acest buget si vede ca deficitul este la maxim si veniturile sunt sunt supraevaluate, ce vede? Ca vor creste impozitele si taxele asupra romanilor. Puteti sa promiteti ca nu vor creste taxele si impozitele in conditiile acestea? Pana acum, cand guvernul a avut de ales intre baronime, firmele de partid si bunastarea economiei, a ales intotdeauna intr-un singur fel: in favoarea baronimii”, a subliniat Nasui la final.

Camera Deputatilor si Senatul dezbat si voteaza, in plenul reunit de miercuri, proiectul bugetului de stat pentru 2022 si proiectul bugetului asigurarilor sociale pentru 2022.

Mai mult despre:

Comentarii: