Nasui arata acuzator catre „clasa conducatoare”: „Jumatate dintre copii sunt condusi catre analfabetism functional”

politica

Deputatul USR Claudiu Nasui sustine ca 41,5% dintre copiii din Romania traiesc in risc de saracie si excluziune sociala, iar „rareori” clasa conducatoare „a fost mai decuplata de la realitate” decat in prezent.

„Desi unul din doi copii sunt in risc de saracie si excluziune sociala, prioritatea domnului Iohannis este ca ei sa faca ore despre schimbarile climatice. Fireste, dupa pregatirea unei intregi strategii cu privire la asta. Pentru privilegiatii politici ai sistemului, de fapt, asta conteaza, rapoartele si strategiile nationale. In asta isi masoara succesul in Romania lor educata. Pentru ei conteaza ca au pregatit o strategie si introduc educatia climatica in scoli, nu faptul ca aproape jumatate dintre copiii din scolile de stat romanesti sunt condusi spre analfabetism functional”, a scris, marti, fostul ministru al Economiei, pe Facebook.

Potrivit acestuia, statul roman este „campion la a-i tine pe copii in saracie”. Nasui a adaugat ca in Romania 41,5% dintre copii traiesc in risc de saracie si excluziune sociala, ceea ce situeaza tara noastra pe primul loc in Uniunea Europeana din acest punct de vedere. Totodata, zeci de mii de copii traiesc fara un parinte sau fara ambii parinti, din cauza „migratiei economice”, iar, in opinia sa, acest fenomen este inclusiv un rezultat al taxarii „imense” a salariilor mici.

„Nimeni nu vrea sa munceasca departe de casa, de propria familie si mai ales de propriii copii. Dar nu au de ales, fiindca statul roman este pe primul loc in Europa la taxarea muncii slab remunerate. Anul acesta Guvernul ar fi putut scadea taxele pe munca, ca sa aduca acei parinti plecati inapoi acasa. Dar prioritatile domnului Iohannis au fost altele, este urgenta strategia nationala pentru educatia climatica”, a completat Nasui.

Raportul „Educatia privind schimbarile climatice si mediul in scoli sustenabile”, elaborat de Grupul de lucru pe tema educatiei cu privire la schimbari climatice si mediu infiintat la nivelul Administratiei Prezidentiale, va fi lansat, marti, la Palatul Cotroceni, in dezbatere publica.

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care pune bazele unei strategii privind educatia pentru mediu si incurajeaza formarea de competente de mediu in randul elevilor, prin includerea acestora in domeniile de competente ale curriculumului national pentru invatamantul primar si gimnazial. Raportul ‘Educatia privind schimbarile climatice si mediul in scoli sustenabile’, care va fi lansat in dezbatere publica, reprezinta un prim pas pentru a dezvolta concret aceasta strategie”, a anuntat Administratia Prezidentiala.

Mai mult despre:

Comentarii: