Nasui dezvaluie un nou scenariu: „Citu premier interimar pana in 2024. Iohannis nu va face nicio alta propunere de premier mult timp”

politica

Claudiu Nasui, fost ministru al Economie, considera ca Florin Citu va reusi sa se mentina in functia de prim-ministru si dupa ce va trece motiunea de cenzura intrucat presedintele Iohannis „nu va face nicio alta propunere de premier mult timp”. Astfel, Citu ar putea sa ramana interimar chiar si inca trei ani.

„Florin Citu isi dezvaluie strategia post-motiune. Dupa ce trece motiunea, el tot nu pleaca, ci se va agata de scaunul de premier si ‘vom fi intr-un interimat foarte lung’. Nu de alta dar inca sunt bani publici de luat prin noul PNDL.

Aviditatea de putere e atat de mare incat nu mai conteaza nicio constitutie sau nicio regula.

Guvernul Citu va pica, dar Klaus Iohannis nu va face nicio alta propunere de premier mult timp. Asa ca ramane tot domnul Citu mult timp. Ce inseamna mult timp? Poate sa insemne si 3 ani pana in 2024.

Singurul lucru care se schimba este faptul ca guvernul interimar nu mai poate da OUG-uri. Lucru care, de fapt, este foarte bun. Daca apare vreo urgenta reala exista intotdeauna procedura de urgenta in parlament.

E incredibil cum niste oameni in vazul tuturor dau foc la tara fara sa le pese de nimic altceva decat de interesul lor de partid. Au intors tara pe dos si au condamnat zeci de mii de romani din cauza unui congres de partid. De mai multe saptamani pentru ei nu mai conteaza constitutia, regulile, democratia, nimic. Tot ce conteaza este sa se tina agatati de putere ca sa creeze noi sinecuri pentru activul de partid si sa dea noi tunuri pentru grupurile de interese care ii sustin.

Iar pentru noi? Noi vom avea parte de cresteri de taxe si impozite. Nu de alta, toti banii aceia care merg in PNDL-uri si pensii speciale trebuie sa vina de undeva”, a explicat Nasui.

Florin Citu a anuntat miercuri ca ia in calcul mai multe strategii pentru a-si pastra functia de premier insa nu le-a dezvaluit.

„Dumneavoastra ma intrebati care e strategia mea de a castiga un razboi. Nu pot sa va dezvalui strategia, dar va spun ca vom face tot ce putem in continuare sa avem un Guvern cu puteri depline.

Din punctul nostru de vedere e iresponsabil ce se intampla astazi in Parlament. Cei care vor sa dea astazi Guvernul jos arunca tara in haos. Eu cred ca exista si parlamentari responsabili in Parlament si cu aceia vom discuta care pun mai presus interesul romanilor in fata celui personal sau cel de partid”, a declarat Florin Citu dupa sedinta de guvern.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: