Nasui i-a prins pe PSD-isti: „Pensiile speciale cresc cu 8% in proiectul de buget pe 2022. Vedem cresteri pentru aia care au deja si cei care sunt apropiati de putere”

politica

Deputatul USR Claudiu Nasui a declarat, luni, la emisiunea Talk News de la Profit TV, ca USR are la dispozitie instrumentul atacului la Curtea Constitutionala, in cazul proiectului bugetului de stat pe 2022, care a fost depus in graba la Parlament si urmeaza sa fie votat joi. ”Vedem cresteri pentru aia care au deja si cei care sunt apropiati de putere, inclusiv faimoasele pensii speciale, care cresc cu 8%, cuantumul lor”, a spus deputatul USR despre proiectia bugetara a Guvernului PNL-PSD.

”O arma pe care o are USR-ul si pe care nu o avea in legislatura anteriora, este atacul la Curtea Constitutionala. Daca se fac incalcari flagrante ale procedurii, atunci putem sa avem o baza pentru a face acest lucru”, a spus Nasui.

Parlamentarul USR a aratat ca scopul nu e sa vii cu mii de amendamente in dezbatere, pentru a incerca sa tergiversezi. ”Nu aceasta este democratia, este un exercitiu ridicol. Democratie inseamna sa dezbati, macar sa stii ce este acolo. Sa fie transparenta, sa stim ce este acolo, sa poti sa spui ca nu esti de acord cu majorarea pensiilor speciale, cu PNDL”, a comentat Nasui.

Nasui a afirmat ca o pozitie liberala a PNL pe buget ar fi fost tinerea cheltuielilor in frau, pe cand acum cu o mana se da si cu alta se ia, el precizand ca pachetul social, o parte din el, este justificat, dar nu scoate foarte multi romani din saracie.

”Noi avem un buget in care sunt bani pentru unele institutii sa isi cumpere masini scumpe”, a afirmat el, precizand ca la Ministerul Justitiei sunt credite bugetare care dispar, ceea ce va afecta activitatea.

”Vedem cresteri pentru aia care au deja si cei care sunt apropiati de putere, inclusiv faimoasele pensii speciale, care cresc cu 8%, cuantumul lor, pe total”, a afirmat el, precizand ca nu stie de ce cresc acest pensii.

”Sunt cresteri de cheltuieli a caror justificare nu o gasim”, a adaugat el.

Deputatul USR a aratat ca, pentru a se ajunge la o dezbatere sanatoasa si legitima, pe acest subiect al bugetului, trebuie sa existe timp.

Mai mult despre: ,

Comentarii: