Nasui ii face KO pe PNL-isti: „In loc sa aruncam inca 50 de miliarde de lei pe un nou PNDL, mai bine crestem salariile romanilor cu 900 de lei”

politica

Ministrul Economiei, Claudiu Nasui, anunta ca nici el nu este de acord cu forma propusa de PNL pentru Programul Anghel Saligny. Sedinta de guvern de miercuri s-a suspendat dupa ce Citu a incercat sa treaca noul PNDL prin guvern.

„In loc sa aruncam inca 50 de miliarde de lei pe un nou PNDL, mai bine crestem salariile romanilor cu 900 de lei.

Cum se face ca avem bani pentru firme de partid, dar nu avem bani pentru a lasa romanilor mai multi bani din munca lor?

Daca avem bani pentru inca un PNDL, dupa ce primele doua au fost dezastre din care politicienii si acolitii lor au furat pe nestingherite, avem si pentru a mari salariile romanilor prin Zero Taxe pe Salariul Minim.

In conditiile in care preturile la facturi explodeaza si romanii sunt in pragul disperarii din cauza lor, cerem aplicarea programului de guvernare de urgenta si inceperea masurii Zero Taxe pe Salariul Minim. Care inseamna concret 900 de lei in plus pentru toti romanii care muncesc.

Banii acestia nu sunt asistenta sociala. Nu sunt un privilegiu. Sunt munca noastra”, a anuntat Nasui pe Facebook.

USR PLUS a pus zece de conditii pentru sustinerea programului ”Anghel Saligny”, noul PNDL dorit de PNL si UDMR, prin care autoritatile locale sa primeasca 50 de miliarde de lei pentru proiecte de asfaltari de drumuri, apa si canalizare, printre care se numara introducerea unor criterii similare fondurilor europene, alocarea banilor pe baza de punctaj si nu din pixul ministrului, iar toate criteriile de finantare sa fie publice si transparente, au declarat pentru News.ro surse din conducerea USR PLUS.

Potrivit documentului care contine conditiile USR PLUS pentru sustinerea PNDL 3, consulat de News.ro, solutiile trebuie obligatoriu reglementate prin chiar OUG-ul de adoptare a programului. Acestea sunt in numar de zece:

1. Filosofie de chetuire similara fondurilor europene (simplificata in implementare)

2. Bugetare defalcata pentru fiecare dintre cele 5 tipuri de investitii

3. Stabilire de indicatori de program

4. Stabilire de criterii generale de eligibilitate si ordinea de importanta a acestora

5. Stabilire de cofinantare

6. Decontare pe baza de costuri unitare maximale

7. Mecanism de implementare si control similar programelor operationale, simplificat si adaptat la complexitate

8. Structura dedicata cu asigurare de capacitate administrative

9. Alocare de investitii pe baza de evaluare rezultata din punctaj si nu pe baza de lista aprobata de ministru

10. Transparenta prin crearea unui sistem informatic, public, care sa cuprinda toate informatiile legate de proiect (punctaj,contractor, durata, stadiu de executie si plati, etc)

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: