Nasui l-a prins cu gainarii pe PSD-istul Robert Cazanciuc. Acesta incaseaza o mie de euro in plus lunar la salariul de parlamentar pretinzand ca nu are domiciliul in Bucuresti

politica

Senatorul USR Claudiu Nasui sustine ca sunt parlamentari de Bucuresti si Ilfiv care pretind ca locuiesc in alte judete pentru a obtine aproximativ o mie de euro lunar in plus la salariu pretinzand ca trebuie sa plateasca chirie. Printre acestia s-ar afla si Roberet Cazanciuc (PSD).

„Ce probabil nu stiti despre viata parlamentara – cum faci 50.000 de euro neimpozabili pe mandat (fara salariu).

Profit de faptul ca domnul Simion s-a filmat la casierie, sa-i completez clipul si sa va dezvalui, cu aceasta ocazie, din cutumele parlamentare.

Singurii care primesc diurnele acelea de cazare, de 4.600 de lei pe luna, sunt parlamentarii care nu au domiciliul in Bucuresti sau Ilfov.

Insa. Exista parlamentari de Bucuresti si Ilfov care isi muta domiciliul in alt judet doar ca sa beneficieze de diurna de cazare. Ei locuiesc evident tot in Bucuresti, dar primesc 4.600 de lei ca sa isi gaseasca un loc unde sa stea cu chirie. Ironia mai mare este ca nu conteaza daca stau cu chirie sau nu. Banii oricum aia ii iau. Cash.

Inseamna 1.000 de euro in plus pe luna. Bani neimpozitati pentru ca diurnele la stat nu se impoziteaza. Pe un mandat intreg, inseamna 60.000 de euro in plus fata de salariu si toate celelalte beneficii.

Am scris de asta si anul trecut. Cand ziceam cu nume si prenume care sunt parlamentarii din Bucuresti si Ilfov care isi muta domiciliul din Bucuresti ca sa ia diurna de cazare”, a scris Nasui.

Iata ce scria Nasui anul trecut, care erau cei sapte parlamentari care secerau bani de chirie desi aveau domiciliul in Capitala. Printre acestia si afla si actualul senator Robert Cazanciuc (PSD).

„Sunt nu mai putin de 7 parlamentari de Bucuresti si Ilfov care au domiciliu oficial in alt judet si care incaseaza 4.800 de lei net pe luna ca ‘diurna de cazare’. Sunt 5 de la PSD, unul de la PNL si unul de la Pro Romania.

Avem aici lista celor 7 si locul unde au domiciliul in acte:

Aida-Cristina Caruceru (PSD) – Mehedinti
Gabriela-Maria Podasca (PR) – Galati
Oana-Consuela Florea (PSD) – Constanta
Mirela Furtuna (PSD) – Tulcea
Petre-Florin Manole (PSD) – Ialomita
Ovidiu Alexandru Raetchi (PNL) – Brasov
Robert-Marius Cazanciuc (PSD) – Prahova

Toti sunt alesi in circumscriptia Bucuresti sau Ilfov si sunt deci, in teorie, reprezentanti ai Bucurestiului sau ai Ilfovului, dar care incaseaza suplimentar si diurna de cazare”, scria Nasui.

Declaratia de avere a lui Cazanciuc confirma ca senatorul PSD are din 2010 o casa in Chitila, aproape de Bucuresti.

Copresedintele AUR George Simion s-a filmat cu un teanc gros de bancnote de 500 de lei reprezentand salariul sau de parlamentar. El a castigat pe luna trecuta 12.168 de lei.

”Ca sa intelegeti voi cat castiga un parlamentar, in plicurile astea sunt bani. Pai de chirie, pai de diurna, pai de transport… Pai vreti sa se transporte singuri parlamentarii pana in Dubai?

Opt parlamentari pleaca in Dubai. Gorghiu, Citu, Fenechiu, unul de la UDMR. Din banii vostri. Statul roman da vreo 12.000 de euro pe luna doar asa… ce vedeti si ce va arat eu. Erau prea saraci, nu-si permiteau din banii lor sa isi plateasca un Craciun in Dubai, asa ca se duce Gorghiu cu Fenechiu, cu Citu frumos in Dubai, pe banii vostri, romanilor.

Uite, ca sa va arat… 12.168 de lei. 90% din aceasta suma eu o donez in fiecare luna”, a declarat George Simion.

Mai mult despre:

Comentarii: