Nationala feminina de handbal, visuri spulberate la Campionatul Mondial. Infrangere cu Germania, cu Neagu in teren

sport

Nationala de handbal feminin a Romaniei a fost invinsa, joi seara, de Germania cu scorul de 24-22 (9-12), la Herning (Danemarca), in Grupa a III-a, principala, a Campionatului Mondial de handbal feminin, care are loc in Danemarca, Norvegia si Suedia. Astfel, tricolorele aproape au iesit din cursa pentru sferturile de finala in urma acestui esec si astfel vor rata inclusiv obiectivul fixat la inceputul competitiei, clasarea pe locurile 1-8, pentru a putea sa se califice la Jocurile Olimpice de la Paris.

Principalele marcatoare ale Romaniei au fost Buceschi 8 goluri, Pintea 3, Neagu 3, iar din echipa Germaniei s-au remarcat Lott 4 si Doll 4.

Capitanul Cristina Neagu a intrat in minutul 19, a pasat bine, a marcat 3 goluri, insa jocul din repriza secunda al intregii echipe a Romaniei a fost de nerecunoscut, presarat cu greseli individuale si 10 minute fara a marca, astfel ca infrangerea a fost previzibila. Cea mai buna jucatoare a echipei noastre a fost de departe portarul Daciana Hosu, cu 13 interventii, din care 2 de la 7 metri.

Jucatoarele lui Florentin Pera raman cu 2 puncte in grupa III si vor mai juca doua partide, sambata, cu Japonia (ora 16.40), respectiv in 11 decembrie, cu Polonia (19.00).

Calculele prin care Danemarca ar putea pierde partidele ramase si ar ramane cu 4 puncte, iar Romania ar castiga cele doua meciuri, pentru a se clasa pe un ipotetic loc doi, dupa Germania, tin de domeniul fantasticului.

(foto: Cristina Neagu, captura Digi sport)

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: