Nationalistii l-au alungat pe Adrian Severin din Piata Victoriei. Un nou protest in fata Guvernului

news

Cateva zeci de persoane prostesteaza si sambata in Piata Victoriei fata de „dictatura” impusa prin masurile de restrictie. De data aceasta nu mai sunt atat de multi pro-rusi si anti-vaccinisti ci simpatizanti ai lui George Simion, liderul unei formatiuni nationaliste.

UPDATE In Piata a ajuns si Viorel Catarama: „Protestez impotriva autoritatilor, care au restrans libertatile, au distrus afaceri”.

Doi dintre manifestanti poarta un banner prin care ii cer lui Adrian Severin sa mearga direct la Ambasada Rusiei, care se afla la mai putin de un kilometru de Piata Victoriei.

Adrian Severin a fost prezent, vineri, in Piata Victoriei insa a refuzat sa vorbeasca cu jurnalistii.

Adrian Severin, fost europarlamentar PSD condamnat cu executare pentru coruptie, sustine ca e gata sa-si dea viata „pentru libertate”. El a participat vineri la mitingul pro-rusilor si al anti-vaccinistilor din Piata Victoriei.

„Mesajul meu. 1. Catre cei care se tem: nu va fie frica! 2. Catre cei care vor sa ne fie frica: temeti-va!”, a transmis Severin, sambata dimineata.

Vineri, dupa miting, el sustinea ca e gata sa-si dea viata „pentru libertate”.

„In Piata Victoriei s-a protestat – pasnic si legal, precum si cu asumarea riscurilor medicale aferente – impotriva folosirii unei pandemii, care altminteri este reala, pentru a se distruge ordinea constitutionala a tarii si a se suprima drepturile fundamentale ale romanilor.

In decembrie 1989, cu riscul de a fi ucisi, am trecut prin aceeasi piata unde rasuna strigatul de lupta “vom muri si vom fi liberi!”. In mai 2020, tot o mana de oameni si tot in Piata Victoriei au trimis mesajul ca mai sunt romani gata sa moara, dar nu dispusi sa renunte la libertate.

Acesti oameni accepta, cred eu, “distantarea sociala”. Ei nu accepta utilizarea acestei distantari ca mijloc pentru subminarea coeziunii sociale si a libertatilor individuale. Si pentru a nu se intampla asta isi asuma riscul suferintei.

Cei care sunt destinatarii mesajului ar face bine sa il auda! Au gestionat prost pandemia, din punct de vedere medical, economic si social. Au transformat lupta cu pandemia din scop vizand sanatatea romanilor, in arma pentru ingenuncherea lor. Nu va putea fi, insa, niciodata ingenuncheat cel dispus sa faca arma din propria sa viata.

Cei care nu au venit, din diferite pricini, asa cum nici in 1989 cei mai multi nu au iesit in calea gloantelor, nu trebuie blamati. Ei se pot ruga pentru sanatatea celor care au fost, iar cei care au fost se pot ruga ca absentii prudenti de azi sa nu ajunga ziua in care vor dori sa protesteze si nu va mai fi nimeni care sa ii auda”, a scris Severin.

Mai mult despre:


Comentarii: