NATO a fost la un pas sa lanseze peste 600 de RACHETE asupra Siriei. Moscova dezvaluie cum a intervenit Putin

externe

Demersurile intreprinse de Rusia au impiedicat un atac masiv al NATO, cu cel putin 624 rachete de croaziera, impotriva Siriei, a declarat luni ministrul apararii rus Serghei Soigu intr-un interviu pentru postul de televiziune Rossia 24, citat de RIA Novosti, informeaza Agerpres.

„Situatia din jurul Siriei se schimba si ne putem intreba ce s-ar fi intamplat daca presedintele nostru (Vladimir Putin) nu ar fi reusit sa convinga si sa aplice ideea predarii si demontarii armelor chimice (siriene). Ele (rachetele de croaziera) erau desfasurate acolo, capabile sa loveasca 24 de ore din 24. In ceea ce priveste rachetele de croaziera, au fost 624, spun aceasta din memorie, toate gata pentru a lovi masiv Siria”, a declarat ministrul apararii rus.

In opinia sa, ar fi fost destul de dificil de restabilit structura de stat a Siriei dupa un atac atat de puternic.

El a reamintit ca, in 2013, in timpul discutiilor de la Geneva, Rusia a reusit sa convinga SUA ca era posibil sa se rezolve in mod pasnic o criza declansata de un atac cu arme chimice in zona Damascului. Partile au convenit asupra unei strategii militare de non-interventie si distrugerea armelor chimice siriene pana la jumatatea anului 2014.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: