NATO acuza Rusia de MINCIUNA: „Nu a fost un accident, este al doilea incident”

externe

Incalcarea spatiului aerian al Turciei de catre avioane militare ruse nu constituie un accident, a declarat marti secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, transmit Reuters si AFP.

”Nu voi face speculatii legate de motive, dar nu pare sa fi fost vorba de un accident … si au fost doua astfel de incidente”, a spus Stoltenberg intr-o conferinta de presa la sediul din Bruxelles al organizatiei transatlantice.

Jens Stoltenberg a precizat ca Alianta Nord-Atlantica, din care face parte si Turcia, nu a primit ”vreo explicatie reala” despre ceea ce s-a intamplat. El a adaugat ca nu a avut niciun contact direct cu Moscova, dar NATO a discutat posibilitatea de a-si folosi canalele de comunicare cu Rusia, scrie Agerpres.

Autoritatile de la Ankara au declarat pana acum ca doua avioane de vanatoare turce au fost ‘hartuite’ in timpul unei misiuni de patrulare duminica de un MiG-29 neindentificat.

Initial, Turcia a raportat incalcarea spatiului sau aerian de catre un avion militar Su-30 sambata. Ulterior, a indicat ca un MiG-29 neidentificat a patruns duminica in spatiul aerian turc.

Potrivit NATO, doua avioane ruse au intrat in spatiul aerian al Turciei in zilele de 3 si 4 octombrie. Luni, organizatia a condamnat incursiunile aviatiei ruse in spatiul aerian al Turciei, calificandu-le drept un ‘comportament iresponsabil’, si a cerut Moscovei sa inceteze imediat atacurile asupra opozitiei si civililor in Siria.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: