NATO face un nou pas in fata, semnal clar transmis Moscovei. NATO si Ucraina vor semna zilele urmatoare un acord privind intarirea cooperarii in domeniul cibernetic

externe

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a condamnat in termeni fermi, vineri, atacul cibernetic comis asupra guvernului ucrainean, subliniind ca Alianta sustine Ucraina in raspunsul sau, transmite DPA, citata de Agerpres.

”Expertii cibernetici ai NATO din Bruxelles schimba informatii cu omologii ucraineni cu privire la actualele activitati cibernetice malitioase. De asemenea, experti aliati aflati in tara sprijina autoritatile ucrainene pe teren”, a spus Jens Stoltenberg.

El a anuntat ca in urmatoarele zile NATO si Kievul vor semna un acord privind intarirea cooperarii in domeniul cibernetic.

Un atac cibernetic masiv a fost comis in noaptea de joi spre vineri si a vizat website-uri ale guvernului ucrainean, unele dintre ele nefiind accesibile vineri dimineata.

Site-urile Ministerului Afacerilor Externe, cabinetului de ministri, politicii agrare, Consiliului de securitate si aparare si Ministerului Educatiei pareau sa nu functioneze vineri dimineata, potrivit Reuters.

Ulterior, serviciile de informatii ucrainene (SBU) au anuntat ca nicio „scurgere de date personale” nu a fost constatata imediat dupa atacul cibernetic. „Pe paginile de start ale acestor site-uri au fost afisate mesaje provocatoare, dar continutul site-urilor nu a fost modificat si nu a avut loc nicio scurgere de date cu caracter personal, conform informatiilor disponibile”, au declarat SBU intr-un comunicat.

Mai mult despre: ,

Comentarii: