NATO: Romania este implicata in organizarea Cupei Mondiale din Qatar, SPP ofera training privind protectia VIP-urilor

news

In cadrul cooperarii stranse dintre statul Qatar si NATO, Alianta Nord-Atlantica va oferi sprijin pentru aspectele de securitate ale Cupei Mondiale de Fotbal (FIFA), programata sa se desfasoare in statul Qatar in perioada 21 noiembrie – 18 decembrie 2022. Romania se implica prin SPP, care va asigura training pentru cei care raspund de protectia invitatilor de rang inalt. 

Conform site-ului oficial al NATO, sprijinul NATO va include pregatirea impotriva amenintarilor reprezentate de materialele chimice, biologice, radiologice si nucleare (CBRN). Acest aspect va fi asigurat de Slovacia si de Centrul comun de excelenta pentru aparare CBRN al NATO din Republica Ceha.

De asemenea, sprijinul NATO va include training pentru protectia persoanelor foarte importante (VIP) si pentru contracararea amenintarilor reprezentate de dispozitivele explozive improvizate, care va fi oferit de Romania.

O prima sesiune de instruire privind amenintarile chimice, biologice, radiologice si nucleare s-a desfasurat in luna mai a anului trecut in Slovacia.

Statul Qatar este un partener angajat al NATO si este implicat activ in Alianta Atlantica de multi ani.

Comentarii: