NATO se intareste in Est, Rusia se extinde spre Vest. Desfasurare de FORTE pana in Pacific

externe

In contextul tensiunilor mocnite cu Occidentul, Rusia isi extinde prezenta militara, de la frontiera vestica pana in insulele din Oceanul Pacific.

Ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu, a declarat ca desfasurarea trupelor NATO in apropierea granitelor Rusiei provoaca, in continuare, ingrijorare. Drept raspuns, Rusia va infiinta noi unitati in Districtul Militar de Vest, unde vor fi formate inclusiv doua noi divizii.

Fortele militare din vestul Rusiei vor primi 1100 de noi sisteme militare, incluzand avioane, elicoptere, tancuri si vehicule blindate, noteaza Big Story.

In Orientul Indepartat, armata va instala sisteme de rachete antinava, de tip Bal si Bastion. Acestea vor fi stationate in sudul Insulelor Kurile, un arhipelag revendicat si de Japonia.

Sistemele de racheta antinava, care vor fi defasurate pe insule, sunt capabile sa loveasca tinte aflate la mai mult de 300 de kilometri departare. Soigu a mai spus ca ia in calcul posibilitatea infiintarii unei baze navale pe Insulele Kurile.

Totodata, Soigu a declarat ca armata rusa va continua sa isi consolideze pozitiile din regiunea arctica. Ca parte a eforturilor de a construi facilitati militare pe Insula Wrangel si Capul Schmidt, ministeru Apararii a livrat deja 9500 de tone metrice de materiale, in timpul sezonului navigabil.

In Siberia, armata se va concentra pe implementarea sistemelor de rachete de aparare antiaeriana, pentru a-si proteja vasta regiune, a incheiat Soigu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: