NATO trimite patru batalioane, peste 4.000 de militari, la granitele cu Rusia

externe

Fortele militare occidentale ale NATO se pregatesc sa desfasoare patru batalioane, cuprinzand aproximativ 4.000 de soldati, in Polonia si Tarile Baltice, ca parte a eforturilor Aliantei de a asigura securitatea granitelor cu Rusia.

Cauza acestei desfasurari de forta este determinata de faptul ca Rusia isi tot arata muschii din punct de vedere militar, conform unor surse citate de Wall Street Journal.

SUA vor asigura doua batalioane iar Germania si Marea Britanie, cate unul. In timpul ultimei vizite la Bruxelles, ministrul adjunct american al Apararii, Robert Work, a confirmat numarul militarilor mentionat mai sus si a aratat ca desfasurarea acestora vine ca raspuns la intensificarea prezentei militare rusesti la granita cu Tarile Baltice – Letonia, Lituania si Estonia – acolo unde tensiunile sunt in crestere.

„Rusii executa nenumarate exercitii care implica multi militari in jurul granitelor”, a spus Work intr-un interviu. „Din punctul nostru de vedere, putem spune ca aceasta este o atitudine provocatoare”, a completat el.

La randul lor, autoritatile rusesti au spus, de nenumarate ori, ca actiunile lor vin ca raspuns la actiunile agresive ale NATO la adresa Moscovei. Fortele militare germane au planificat ca, inainte de iulie, cand va avea loc intalnirea la varf a membrilor NATO, in Lituania sa fie desfasurat primul batalion.

„In acest moment, ne gandim cum am putea sa continuam sa ne respectam angajamentele la periferia de est a Aliantei si sa le intarim”, a spus cancelarul german Angela Merkel, vineri seara.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , , ,


loading...

Comentarii: