Nava menita sa gazduiasca politistii care vor asigura securitatea la summitul G7 a fost confiscata din cauza conditiilor proaste de la bord

externe

O nava care urma sa gazduiasca peste 2.000 de politisti care asigura securitatea la summitul liderilor Grupului celor Sapte de saptamana aceasta a fost confiscata, miercuri, dupa plangeri legate de conditiile proaste de la bord, a declarat politia, potrivit Reuters.

Ofiterii urmau sa fie cazati pe nava Mykonos Magic – redenumita Goddess of the Night – andocata in portul orasului Brindisi, la aproximativ 60 de kilometri de Borgo Egnazia, o statiune de lux din regiunea Puglia, care va gazdui. reuniunea G7 din 13-15 iunie.

La inceputul acestei saptamani, sindicatele au deplans conditiile sanitare precare la bord, spunand ca multe cabine nu pot fi folosite, ca exista scurgeri de apa, toalete inutilizabile si aer conditionat stricat, fortandu-i pe cei de la bord sa se mute la hoteluri si pe o alta nava.

Investigatiile initiale au aratat „probleme igienico-sanitare semnificative si deficiente grave de cazare”, care ar putea echivala cu infractiunea de frauda in aprovizionarea publica, se arata intr-un comunicat al politiei.

Politia a spus ca nava a fost confiscata in urma unui ordin al procurorilor din Brindisi pentru a permite investigatii suplimentare.

Intr-o declaratie anterioara, politia a mai spus ca se gandeste sa ia masuri legale impotriva proprietarului navei. Presa italiana a raportat ca guvernul a platit aproximativ 6 milioane de euro pentru a-l inchiria pe durata G7.

Reuters nu a reusit sa gaseasca informatii de contact ale companiei despre care politia spune ca este proprietara navei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: