Nava rusa cu grau furat din Ucraina, arestata in Turcia. Nava are 140 de metri lungime

externe

Autoritatile vamale turce au arestat o nava rusa de tip cargo ce transporta grau ucrainean furat, a anuntat duminica ambasadorul Ucrainei de la Ankara, informeaza Reuters.

„Avem o cooperare deplina. Nava se afla in prezent la intrarea in port si a fost arestata de autoritatile vamale ale Turciei”, a declarat ambasadorul ucrainean Vasil Bodnar la Televiziunea nationala a Ucrainei.

Bodnar a mai spus ca soarta navei va fi decisa luni, in cadrul unei intalniri a anchetatorilor.

Ambasada Ucrainei la Ankara a cerut vineri Turciei sa aresteze nava ruseasca Zhibek Zholy, un cargo de 140 de metri lungime sub pavilion rusesc, ce se afla in proximitatea tarmului sau la Marea Neagra si care a plecat din portul ucrainean Berdiansk, aflat sub ocupatie rusa.

Din luna iunie, Vasil Bodnar acuza Rusia ca fura cereale si le exporta in Turcia, intre altele. „Rusia fura fara rusine cerealele Ucrainei si le exporta din Crimeea in strainatate, in special spre Turcia”, a denuntat el. „Am cerut ajutor Turciei pentru rezolvarea problemei”, a adaugat ambasadorul.

Saptamana trecuta, ministrul turc al afacerilor externe Mevlut Cavusoglu a dat asigurari ca Turcia investigheaza aceste acuzatii.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: