Nave de razboi ale Rusiei si Chinei patruleaza impreuna in Oceanul Pacific. Avertisment la adresa Occidentului

externe

Nave de razboi rusesti si chineze au efectuat prima lor misiune de patrulare comuna in partea de vest a Oceanului Pacific in perioada 17-23 octombrie, a anuntat Ministerul Apararii rus sambata intr-un comunicat, citat de Reuters, scrie Agerpres.

Moscova si Beijingul, care au organizat exercitii de cooperare navala in Marea Japoniei la inceputul lunii octombrie, au cultivat legaturi militare si diplomatice apropiate in ultimii ani intr-un moment in care relatiile lor cu Occidentul s-au deteriorat.

Manevrele navale au fost urmarite atent de Japonia care a declarat la inceputul acestei saptamani ca un grup de 10 nave din China si Rusia au navigat prin Stramtoarea Tsugaru ce separa principala insula a Japoniei si insula sa nordica Hokkaido.

„Grupul de nave a trecut prin Stramtoarea Tsugaru pentru prima data ca parte a patrulei”, a declarat Ministerul Apararii rus in comunicat. Stramtoarea este considerata parte din apele internationale.

Potrivit ministerului, printre „sarcinile patrulelor” a fost „mentinerea pacii si stabilitatii in regiunea Asia-Pacific”

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: