Nazism in Belarus. Indivizi mascati smulg protestatarii din multime si ii arunca in dube negre – Video

externe

Peste 100.000 de protestatri se afla si duminica pe strazile din Minsk, capitala Belarusului. Autoritatile au folosit sarma ghimpata pentru a inchide o piata centrala din Minsk si au inceput sa retina protestatari in timp ce acestia se alatura unui nou protest pentru a contesta realegerea considerata frauduloasa a presedintelui Alexandr Lukasenko pe 9 august, relateaza Reuters si AFP.

Politia din Belarus a declarat ca a facut aproximativ 250 de arestari in timpul manifestatiei saptamanale organizata de opozitie la Minsk. ”Aproximativ 250 de persoane au fost arestate in diferite zone ale capitalei pentru ‘folosirea steagurilor si a altor simboluri’ ale opozitiei si pancarte cu mesaje jignitoare”, a declarat ministerul de Interne intr-un comunicat.

„Exista arestari in curs”, a declarat pentru AFP purtatoarea de cuvant a Ministerului de Interne, Olga Tchemodanova. Potrivit organizatiei pentru drepturile omului Viasna, cel putin 20 de persoane au fost arestate.

Indivizi mascati smulg oameni din multime si ii baga in dube negre, potrivit imaginilor de la fata locului. De asemenea, soldatii au scos din multime la intamplare persoane si le-au batut.

Mai mult despre:

Comentarii: