„Ne aflam intr-o apocalipsa a pestei porcine. Guvernul sta si chefuieste de cateva zile la mare si discuta de cum se pot salva ei intre ei” – Eugen Tomac (PMP)

politica

Presedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, sambata, la inceputul sedintei Colegiului National al partidului ca Romania se afla in „apocalipsa pestei porcine”, iar membrii Guvernului „chefuiesc cateva zile la mare”, adaugand ca „este o guvernare anti-nationala”.

„Ne aflam intr-o perioada in care, din punct de vedere politic, avem un Guvern care trateaza cu un dispret nemaintalnit in viata politica temele serioase cu care se confrunta societatea. Ne aflam intr-o apocalipsa a pestei porcine si acest Guvern in loc sa se indrepte cu maxima atentie catre o problema care framana toata societatea, sta si chefuieste de cateva zile la mare si discuta de cum se pot salva ei intre ei. Este incredibil acest lucru si este inca o dovada ca Romania are nevoie de o opozitie vie”, a declarat presedintele PMP, Eugen Tomac.

Liderul Partidului Miscarea Populara mai mai spus ca in momentul de fata „este o guvernare anti-nationala”, care crea ca romanii „sa nu mai creasca niciun porc”

„Romanii trebuie sa stie un lucru fundamental. Aceasta guvernare este o guvernare anti-nationala. Vor ca romanii in gospodarii sa nu mai creasca niciun porc, iar industria este pur si simplu pusa la pamant de un Guvern al tradarii nationale”, a mai adaugat Eugen Tomac, citat de Mediafax.

Presedintele PMP mai spune ca este nevoie de o comisie de ancheta in Parlament, care sa verifice cum s-a actionat in cazul virusului, pentru ca celelalte tari din jurul Romaniei „nu se confrunta cu aceasta problema, iar ministrul Petre Daea si premierul Viorica Dancila „stau si ii zambesc lui Dragnea acum la mare gandindu-se si promitandu-i ca-l vor salva”

„Avem obligatia sa militam cu toata forta pentru crearea acestei comisii de ancheta parlamentara, pentru ca este incredibil cum in jurnul Romaniei toata lumea nu se confrunta cu aceasta problema, iar la noi taranii sunt pur si simplu umiliti si lasati fara porcul de Craciun pentru ca incompetentul Daea, impreuna cu analfabeta Dancila habar nu au pe ce lume se afla si stau si zambesc ii lui Dragnea acum la mare gandindu-se si promitandu-i ca-l vor salva. Asta este agenda lor si noi avem obligatia sa le explicam romanilor ce se intampla”, a mai spus liderul PMP.

PNL si PMP au demarat, joi, procedura pentru infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta privind modul in care autoritatile au gestionat situatia creata de pesta porcina africana in Romania.

„A fost inregistrata la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor solicitarea si proiectul de hotarare privind infiintarea unei Comisii parlamentare de ancheta a Camerei Deputatilor privind verificarea modului prin care autoritatile statului roman au pus in aplicare prevederile Programului national de supraveghere, prevenire si control al pestei porcine africane” , se arata intr-un comunicat al liderului PNL, Ludovic Orban.

Potrivit sursei citate, comisia va avea scopul de a determina cauzele care au dus la aparitia focarelor de pesta porcina, la extinderea epidemiei dar si la erorile autoritatilor romane in gestionarea acesteia.

„In vreme ce in alte tari in care pesta porcina africata si-a facut aparitia cu 2 ani de zile inainte de Romania, acestea au reusit sa tina sub control focarele (Polonia – 99 focare, Ucraina – 64, Lituania – 45), in tara noastra in doar doua luni de zile s-a ajuns la 732 de focare. Raspunderea exclusiva pentru aceasta situatie grava este a Guvernului, care a scapat din mana situatia si a neglijat avertismentele timpurii, iar acum exista pericolul ca Uniunea Europeana sa introduca in zona de restrictie intreaga tara, cu ample repercusiuni economice. In plus, este abominabil cinismul si ticalosia actualei puteri care a furnizat informatii privilegiate apropiatilor sai politici, iar acestia au speculat acest dezastru pentru a obtine profit”, afirma liderul PNL.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: