„Ne-ai facut tara de RAS in strainatate?”. Cum vrea China sa-si CIVILIZEZE cetatenii

vacante

China anunta ca va tine o evidenta a cetatenilor sai care au comportament „necivilizat”. Agentia de turism a Chinei spera ca astfel sa combata incidentele  neplacute din strainatate provocate de chinezi, acestea afectand imaginea tarii.

Chinezii necivilizati vor fi pastrati in evidentele agentiei timp de cel putin doi ani. Comprtamennul necivilizat include scandal la vama, distrugerea infrastructurii publice sau a saiturilor istorice, provocarea de probleme in transportul public sau participarea la jocuri de noroc ori prostitutie, a informat agentia de turism.

„Imaginea Chinei este deja afectata”, se afirma pe site-ul institutiei. „Comportamentul urat ne-a facut sa ne inrosim de rusine, iar cei care au astfel de atitudini trebuie sa primeasca o lectie”, se mai spune in comunicatul Autoritatii Nationale pentru Tursim a Chinei, citat de Reuters.

Angajatii agentiei ii vor depista pe necivilizati in urma informatiilor primite de la oficiile de turism de locale sau din presa.

In 2013, un student chinez a starnit furie in Egipt dupa e si-a scrijelit numele pe zidul templului antic din Luxor. De asemenea, autoritatile din Thailanda au scos un ghid in limba chineza in care turistii sunt avertizati sa nu-si usuce lenjeria in temple si sa nu-si spele picioarele in toaletele publice.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: