news

„Ne asteptam la un tsunami de imbolnaviri, o sa vedeti”. Directorul Spitalului „Victor Babes” cere pedepse dure impotriva negationistilor: „Pentru un grup de iresponsabili, o natie intreaga ne aflam la marginea unui dezastru”

Directorul Spitalului „Victor Babes” din Timisoara, Cristian Oancea, a avertizat, vineri, ca romanii trebuie sa se astepte la un „tsunami” de imbolnaviri cu COVID-19. El a cerut pedepse dure la adresa celor care sustin ca virusul nu exista.

„Ne asteptam la un tsunami, o sa vedeti. Primul val va fi o replica palida. O sa avem ca in Italia. La terapie intensiva la noi este plin, avem doua decese zilnic”, a declarat Oancea la Digi24.

Medicul a cerut apoi pedepse dure impotriva celor care promoveaza teorii ale conspiratiei.

„Cei care promoveaza teoriile conspiratiei trebuie sa plateasca, sub o forma sau alta. Pentru un grup de iresponsabili, o natie intreaga ne aflam la marginea unui dezastru, un dezastru medical. Sistemul medical este subred.

Daca nu luam masuri asumate si dure, riscam sa pierdem controlul medical chiar in luna august. Trebuie sa avem o legislatie clara, degeaba se chinuie o mana de oameni. Am dat cu piciorul la tot ce am facut in februarie, acesti oameni care promoveaza in spatiul public ca nu exista gripa ar trebui sa raspunda penal. Din cauza acestor teorii se ajunge sa moara foarte multi oameni. (…) Dupa primul val am fost facuti tortionari, conspirationisti”, a mai spus Oancea.

Vineri, Romania a inregistrat un nou record negru privind numarul de imbolnaviri in 24 de ore. Grupul de Comunicare Strategica a raportat 799 de noi cazuri.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Coruptie la Bacau. Un functionar a lesinat cand a vazut mascatii, el tocmai incasa o spaga de 4.000 de euro

Un angajat al Primariei Bacau a fost prins in flagrant in timp ce incasa o…

O oră ago

Medvedev ameninta ca Marea Britanie va primi un raspuns cu „munitie speciala”: „Un anumit domn Cameron a cerut ca lupta cu Putin sa fie pana la capat”

Fostul presedinte rus Dmitri Medvedev a avertizat vineri tarile Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO)…

1 minut ago

Cei trei criminali de la Hotel Belmont, eliberati din arestul preventiv. Curtea de Apel Ploiesti a decis sa ii trimita in arest la domiciliu

Cei trei barbati inculpati in cazul omorului care a avut loc in februarie la un…

3 ore ago

Suedia, dispusa sa accepte arme nucleare pe teritoriul ei in caz de razboi. Polonia a anuntat deja ca si ea doreste sa primeasca arme nucleare

Prim-ministrul suedez Ulf Kristersson s-a declarat luni deschis desfasurarii de arme nucleare in Suedia pe…

2 ore ago

Lavrov: „Rusia este pregatita daca Occidentul vrea sa lupte pentru Ucraina”

Daca Occidentul doreste sa lupte pentru Ucraina pe campul de lupta, Rusia este pregatita pentru…

2 ore ago