„Ne-au criticat in mod nedrept”. Dancila anunta ca Romania „s-a dezvoltat solid” in 2019 datorita guvernarii PSD

politica

Fostul premier PSD Viorica Dancila tine sa scoata in evidenta anuntul Bancii Mondiale privind plasarea Romaniei in randul tarilor cu venituri mari. „Romania s-a dezvoltat in 2019 si s-a dezvoltat solid, iar asta datorita guvernarii PSD si eforturilor echipei PSD, in ciuda tuturor celor care ne-au criticat in mod nedrept”, sustine Dancila.

„Toata propaganda de luni de zile a PNL a fost data peste cap de o singura decizie a Bancii Mondiale: promovarea Romaniei in randul tarilor cu venituri ridicate, ca urmare a performantelor economice din 2019.

Nenumaratele minciuni, manipulari si atacuri liberale de anul trecut si din acest an se dovedesc acum EGALE CU ZERO. Romania s-a dezvoltat in 2019 si s-a dezvoltat solid, iar asta datorita guvernarii PSD si eforturilor echipei PSD, in ciuda tuturor celor care ne-au criticat in mod nedrept.

A fost o munca extraordinar de grea, dar care a adus bunastare tarii, iar noua ne-a dat sentimentul datoriei implinite. Pentru rezultatele guvernarii pe care am condus-o, am stat si voi sta intotdeauna cu capul sus!”, a scris Dancila pe Facebook.

Banca Mondiala a promovat in 2020 Romania in randul tarilor cu venituri mari (high income), de peste 12.535 dolari brut pe an, pe cap de locuitor, dupa ce cu un an inainte plasase economia locala in randul tarilor cu ”venituri medii superioare”(upper middle income).

Potrivit Bancii Mondiale, Romania avea la finele lui 2019 un venit brut national pe cap de locuitor de 12.630 dolari, fata de 11.290 dolari in 2018.

Statistica are la baza venitul brut national aferent anului trecut si nu reflecta impactul crizei generate de COVID19.

Datele colectate anual de Banca Mondiala plaseaza tarile in patru categorii, respectiv cele cu venituri mici (sub 1.036 dolari), venituri medii inferioare (1.036 – 4.045 dolari), venituri medii superioare (4.046 – 12.535 dolari) si venituri mari (> 12.535 dolari), precizeaza Ziarul Financiar.

In clasamentul din acest an, sapte tari au fost promovate in categorii superioare, respectiv Benin, Indonezia, Mauritius, Nauru, Nepal, Romania si Tanzania. In acelasi timp, au fost retrogradate Algeria, Sri Lanka si Sudan, unde venitul brut national s-a diminuat.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: