„Ne luptam sau ii lasam sa ne calareasca?”. La Sibiu si Cluj protestatarii nu se lasa, sunt deja de 6 ore in frig in fata sediilor PSD: „Ramanem 24 de ore din 24”

politica

Protestatari din Sibiu si Cluj au gasit o noua metoda de protest. Se numeste „sit-in” si presupune o pichetare continua. Ei s-au strans de luni, de la ora 12.00, si nu au de gand sa plece chiar daca deputatii PSD si ALDE au votat un prim set din legile justitiei.

Primii care au iesit in fata sediul PSD au fost sibienii.

sibiu 2

Ulterior, o decizie similara a fost luata si de clujeni.

Chiar daca deputatii din PSD si ALDE au adoptat primele modificari la legile justitiei, protestatarii nu au de gand sa plece. „Ne luptam sau ii lasam sa ne calareasca? Haideti incoace”, spune un sibian care a stat 6 ore in frig.

„Ce facem? Sit-in-ul este una dintre formele non-violente de protest. Vrem sa ne facem vocea auzita de catre cei care ar trebui sa ne reprezinte in Parlamentul Romaniei si care decid zilele acestea viitorul sistemului judiciar din tara noastra.

De ce? In ciuda tuturor avertisementelor venite din partea Departamentului de Stat al SUA, al ambasadorului SUA, al diverselor asociatii de magistrati din Romania si al media, parlamentarii romani voteaza zilele astea un pachet de legi din sfera justitiei prin care efectiv arunca in aer lupta anticoruptie si lezeaza independenta actului de justitie, subordonand-ul politic.

Ce poti face tu? Sa ni te alaturi in fata sediului PSD din Sibiu, in data de 11 decembrie, incepand cu ora 12:00. Vrem sa fim o prezenta constanta in fata sediului pentru a arata care este pozitia societatii civile. Se va sta in functie de posibilitatea fiecaruia, important e sa ne facem vocea auzita, pentru ca suntem in ceasul al 12-lea. Acum ori niciodata, e vorba despre prezentul si viitorul multor generatii. Nu putem astepta sa vina altii sa ne rezolve problemele, trebuia sa ne implicam”, este descris evenimentul pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: