Ne vom aminti cu mare jena ca Ponta a fost premier al Romaniei

opinii

Victor Ponta a dat, luni seara, o noua masura a infantilitatii si lipsei sale de responsabilitate. Intr-o zi frumoasa, care incheia scurta vacanta de Rusalii, premierul a iesit la postul TV al partidului pentru a elimina o noua doza de gaze pestilentiale.

Premierul Romaniei a sustinut la Romania TV ca judecatoarele din dosarul Dragnea ar fi fost arestate daca nu il condamnau pe presedintele executiv al PSD. A trantit-o pur si simplu, fara sa aduca nicio dovada, niciun argument credibil pentru a sustine o asa afirmatie grava. Cine ar fi putut sa le aresteze, nici macar asta nu spune. Putem doar sa banuim, din discursul sau alunecos, plin de acuzatii fara o tinta precisa, insinuant si vascos: Iata, cum DNA impreuna cu SRI s-au constituit in politie politica si fac ordine in partide. A mai spus-o de cateva ori ca actiunile DNA sunt motivate de faptul ca „se doreste” inlocuirea actualei clase politice.

Tot acest discurs poate ca merge la crasma, unde se stie fara nicio putinta de tagada ca americanii ne calaresc serviciile secrete si dispun cine trebuie sa ne conduca tara, insa la nivel de prim-ministru nu este permis asa ceva. Afirmatii ca puteri oculte fac ordine in clasa politica pe criterii arbitrare sunt extrem de grave si trebuie neaparat sustinute cu dovezi. Toate aceste declaratii sunt monitorizate de ambasade si apoi trimise catre guvernele acestora. Cand partenerii europeni si nord-atlantici citesc ce spune premierul nostru nu pot sa creada decat doua lucruri: ori Romania nu mai este stat de drept, din moment ce servciile secrete isi fac de cap prin politica, ori premierul acestei tari este un imbecil care a luat-o razna.  Daca prima varianta ar fi cea acceptata, atunci cu siguranta ca ar fi existat reactii dure din partea acestora, asa ceva nu este de tolerat, insa in ce priveste cea de-a doua varianta nu prea au ce face, pana la urma noi ni l-am ales, noi ne facem de ras cu el.

De cand a devenit premier, Ponta a dat din groapa-n groapa, ba ca „nu suntem colonie”, ba ca americanii sa-si vada de treaba lor daca vor ca afacerile sa le mearga bine, ba s-a intovarasit cu chinezii si a scos steagul UE din Parlament, n-ajung doua maini pentru cate cruci trebuie facute in fata unui asa comportament de lider european.

In politica interna, Ponta a lasat o asa urma groasa de marlanie si badaranie de este vizibila si de pe Luna. Liderii Opozitiei, Klaus Iohannis si Vasile Blaga, erau considerati „Pacala si Tandala”, atunci cand nu vindeau organe ale copiilor sau cand nu curatau curtea partidului de gaini moarte, jurnalistii independenti sunt in continuare categorisiti ba „prosti”, ba „slugi” ale serviciilor secrete, adversarii din propriul partid sunt exclusi pe baza unor motive staliniste, de fapt oricine mai indrazneste sa spuna ceva critic la adresa premierului este linsat, spintecat, pulverizat de mecanismul infernal al propagandei televiziunilor de partid.

Daca facem un pas in spate, pentru a vedea imaginea de ansamblu, este un intreg complot impotriva premierului: „securistii” din serviciile secrete, „slugile” de la DNA ale securistilor, „prostii” din presa si din opozitie, americanii care nu l-au vrut presedinte, mai lipsesc serpilienii, bubulii si klingonienii.

Ajutat de trusturile de presa, hranite cu bani negri proveniti din buzunarul romanilor, Ponta a creat in toti acesti ani un univers paranoic, dominat de ura, acuzatii murdare, insinuari baloase, care va supura in mintile noastre inca multa vreme dupa ce va disparea din functie si din politica. Va ramane o amintire urata a unor ani in care minciuna, calomnia, invectiva, diversiunea si propaganda erau principalele instrumente ale guvernarii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: