Neamtu, furios ca USR l-a lasat pe tusa: „Organizatiile de tineret ale USR colcaie de ura fata de intelectualitatea inalta”

politica

Mihail Neamtu sustine ca „organizatiile de tineret ale USR colcaie de ura fata de intelectualitatea inalta” dupa ce USR a refuzat sa il sustina pentru functia de primar al Sectorului 3 din partea PMP. De altfel, USR a determinat PNL sa nu accepte PMP in „Alianta pentru Bucuresti” din cauza blaturilor cu PSD.

„Organizatiile de tineret ale USR colcaie de ura fata de intelectualitatea inalta si dispret fata de poporul real, asa cum l-a lasat Dumnezeu (adica crestin si nu destul de hipsteresc). Ce-am remarcat la multi dintre activistii cu scoli neterminate? Dispretul pentru batrani, pozele electoraliste cu pisici tandre (in absenta copiilor), placerea de-a formula denunturi penale, sustinerea ideologiei de gen impotriva biologiei de clasa a V-a, gandirea colectivista prin sloganuri, admiratia salvatorilor pentru Bernie Sanders si Black Lives Matter, sarcasmul la adresa preotilor si a simbolurilor religioase, plus spoiala occidentala (zic spoiala pentru ca liderul USR din Prahova, Mihai Politeanu, n-a putut sa-si termine doctoratul inceput la CEU-Budapesta…)

In frazele acestor salvationisti de stransura nu vei gasi decat fraze de import, cultura resentimentului si a repudierii, plus niste englezisme ieftine (neologismul narativ in loc de naratiune). Proza doctrinarilor lor contine doar platitudini. Nimic profund, nimic adanc, nicio inradacinare. Sunt doar nise flasnete ale mimetismului fara discernamant. Nicio diferenta majora intre Barna si Ponta: inventii trase la xerox ale aceluiasi sistem, inculti, parveniti, manipulatori, fara substanta proprie, selectati dupa inaltime – calitate apreciata in zonele militare, unde dictonul ardelenilor din timpul habsburgilor inca e valabil: fie Hansi cat de prost, numa’ ‘nalt sa fie!

Romania nu are nevoie sa fie salvata. Ea este, bine-mersi in NATO si UE, a crescut economic an de an, s-a dezvoltat si a construit. Sigur, Romania are nevoie sa fie iubita, protejata, locuita, nu parasita, bine administrata – dar nu salvata. De fapt, a existat un singur salvator al omenirii si El a murit pe o Cruce, la marginea Ierusalimului. Pe Iisus, din pacate, salvatorii natiei l-au uitat, il nesocotesc sau chiar il batjocoresc”, a scris Neamtu pe Facebook.

Liderul USR Bucuresti, Claudiu Nasui, a declarat luni la RFI ca PMP nu a fost invitat sa faca parte din „Alianta pentru Bucuresti” din cauza blaturilor cu PSD.

”Am avut discutii cu consilierii nostri, cu filialele noastre si absolut toate erau total dezamagite, ca sa folosesc un cuvant mai usor, despre activitatea PMP-ului in consilii pana acum si atunci lucrul acesta a cantarit decisiv. Sunt unele compromisuri pe care le poti face in politica si unele pe care nu le poti face”, a declarat Nasui.

”Noi la USR-PLUS am renuntat la niste candidaturi foarte bune, oameni care erau foarte bine plasati si care au trebuit sa faca un pas in lateral, in ideea candidaturilor comune (…). E foarte greu sa ceri acest sacrificiu si filialelor si oamenilor si candidatilor, in momentul in care pui persoane pe care nu le poti sustine la comun si cu care te compromiti sustinandu-le la comun”, a spus liderul USR Bucuresti.

Intrebat daca Nicusor Dan nu va pierde voturi, in cazul in care Basescu va candida la Primaria Capitalei, Nasui a raspuns: ”Toate sondajele si de la PNL si de la USR arata ca Nicusor Dan are prima sansa, as spune cu o marja de eroare consistenta, pentru aceste alegeri, indiferent de ce se va intampla si atunci suntem in spatele lui in intregime si vom face cea mai buna campanie, ca sa marim aceasta marja de incredere”.

Mai mult despre:

Comentarii: