Neamtu nu-l mai iubeste pe Trump: „N-are scuze, sunt indoliat si trist”. El a scris o carte in care il omagia pe Trump

politica

Mihail Neamtu, sustinator inversunat al lui Donald Trump, autor al unei carti intitulate „Fenomentul Trump si America profunda”, anunta in urma violentelor de la Washington ca „liderul de la Casa Alba a gresit si n-are scuze”.

„E mai usor sa distrugi decat sa construiesti. Sa produci razboiul, in loc sa aduci linistea si pacea. Sunt indoliat si trist pentru cele intamplate ieri in Statele Unite. Patru persoane au decedat, deja, iar viata — spunem noi, conservatorii — e un dar nepretuit. Toti parlamentarii republicani au condamnat asaltul din Capitol Hill iar vicepresedintele Mike Pence s-a purtat decent si admirabil. Un politician intelept care a ales corect intre putere si onoare. Nu si Donald Trump. Liderul de la Casa Alba a gresit si n-are scuze.

Conducatorul unei natiuni stie ca multimile furioase oricand se pot transforma intr-o gloata bezmetica. O minte lucida si clara pricepe rapid ca oameni nevinovati pot sa moara in ciocnirea protestatarilor cu politia. Ieri, in Washington DC, a curs sange. O singura victima si e deja prea mult!

Eram convinsi ca Stanga radicala iubeste dezordinea si anarhia, mai ales vazand violenta si tribalismul alimentate de Antifa & BLM. Toti stiam ca liderii socialisti ai Partidului Democrat au atacat si au cerut stoparea finantarii politistilor. Nu ne-a surprins nici frauda electorala din Detroit si alte orase.
Cu toate acestea, conservatorii se inspira din codul onoarei. Joe Biden va fi presedinte al Americii pentru patru ani, nu rege pe viata. Nu suntem, asadar, in 1776, cand militiile revolutionare ale generalului Washington infruntau regimul monarhic abuziv al Marii Britanii.

Iata de ce 6 ianuarie 2020 va ramane o zi trista in istoria Americii: miscarea patriotilor compusa din milioane de oameni decenti nu merita sa fie compromisa atat de jalnic. Nebunii si exaltatii din grupari marginale de tip Altright & QAnon nu ne reprezinta si nici nu inteleg viziunea Parintilor fondatori sau mecanismul de functionare a institutiilor democratice ale Americii.

In toata lumea civilizata, lupta dintre partide se conduce prin dezbateri si se transeaza la vot. Daca ai castigat, iti impui viziunea. Daca ai pierdut, mergi acasa. Exista viata si dincolo de politica”, a scris Neamtu pe Facebook.

Trei persoane au decedat din cauza unor ”urgente medicale” in timpul violentelor care au avut loc miercuri in zona Capitoliului, a anuntat seful Politiei Districtului Columbia, Robert Contee, citat de CNN. Acestora li se adauga femeia care a fost impuscata in cladirea Capitoliului si care a decedat la spital.

Contee nu a precizat daca aceste persoane s-au numarat printre cele care au intrat in cladirea Capitoliului.

Este vorba despre o femeie si despre doi barbati. Media americane au relatat, citand familia, ca femeia decedata miercuri dupa a fost ranita de glont in sediul Congresului SUA se numea Ashli Babbitt si era o sustinatoare infocata a presedintelui Donald Trump care traia in sudul Californiei.

Serviciile de urgenta din district au transportat mai multe persoane ranite sau cu probleme medicale, unele cu afectiuni cardiace, altele cu fracturi multiple, dar oficialitatile nu au putut preciza daca vreuna dintre acestea se numara printre cei decedati.

De asemenea, cel putin 14 membri ai Politiei Metropolitane au fost raniti. Doi au fost internati la spital, unul cu rani grave dupa ce a fost tarat in multime, iar celalalt a fost lovit in fata de un proiectil.

Adjunctul consilierului in probleme de securitate nationala al Casei Albe, Matt Pottinger, a demisionat in urma raspunsului lui Donald Trump la protestele de miercuri ale sustinatorilor lui, a anuntat CNN.

Informatia a fost confrimata de o persoana apropiata lui Pottinger.

Pottinger le-a spus membrilor echipei ca sunt putine lucruri pentru el de luat in considerare.

CNN a precizat miercuri noapte ca mai multi dintre principalii consilieri ai lui Trump, inclusiv Robert O’Brien, consilier pe probleme de securitate nationala, si Chris Liddell, adjunctul sefului de Cabinet, iau in considerare demisia.

Stephanie Grisham, sefa de cabinet a primei doamne a Statelor Unite, Melania Trump, si-a prezentat miercuri demisia, in urma protestelor violente de la Capitoliu.

Protestele convocate de presedintele in exercitiu Donald Trump miercuri, in fata Capitoliului, unde Congresul urma sa certifice voturile electorilor in alegerile prezidentiale si, cu acestea, victoria democratului Joe Biden in alegerile prezidentiale, au devenit violente la scurt timp.

Sute de manifestanti, sustinatori ai lui Trump, au patruns in Capitoliu si mai multe cladiri din complex au fost evacuate.

Mai mult despre: ,

Comentarii: