Nebunia cu Ivermectina, „antidotul la Covid”. Teleormanenii au golit stocurile, desi medicamentul poate provoca orbire si cancer. Medic: „Isuse Cristoase! Chiar lumea o ia razna”

news

Teleormanenii sunt campioni la achizitionarea de Ivermectina, un medicament pentru animale despre care au citit ca ar fi bun pentru combaterea coronavirusului. Medicii, inclusiv cei veterinari, avertizeaza ca acest medicament ar putea provoca orbire sau cancer in randul oamenilor.

Farmaciile veterinare din judetul Teleorman au ramas fara stocuri, dupa ce s-a anuntat public ca un medicament utilizat pentru tratarea parazitilor la animale ar putea fi util in preventia si tratamentul Covid-19, anunta jurnalista Carmen Dumitrescu, din Teleorman, pe Press Hub. Mai multi farmacisti si medici veterinari sustin ca de cateva zile, stocurile de medicament antiparazitar s-au epuizat si ca ar exista chiar si o lista de asteptare.

“De cateva zile avem solicitare mare, desi informatia ca medicamentul ar putea fi util in consumul uman e mai veche. Dar cam de patru, cinci zile avem solicitari destul de dese. Noi, pana acum, o dadeam doar pentru catei, pentru scabie, paraziti, nu vindeam zilnic. Acum ni se cere, dar nu mai avem pe stoc si inca sunt 5,6 persoane pe zi care intreaba de el. Noi nu mai avem oricum pe stoc si inteleg ca nu se mai gaseste nici in alte farmacii. Eu nici nu stiam ca lumea foloseste, am auzit si eu tot de la oameni.”, a declarat Mirela Stancioi, proprietara unei farmacii veterinare din Teleorman.

Doctorul Ovidiu Rosu din Bucuresti a reactionat dur fata de cei care cumpara Ivermectina pentru consum uman.

„Desi cred cu tarie ca medicii veterinari stiu mai multa medicina umana decat medicii umani medicina veterinara, ca se-ntampla ca oamenii tot animale sa fie, va rog din adancurile existentei mele profesionale de medic veterinar cu PhDeu in coada, sa nu ne mai asfixiati cu intrebari absurde si total neetice si ilegale despre functionarea produselor destinate animalelor la oameni si sa nu ne mai epuizati stocurile de ivermectina, destinate animalelor, pentru consum propriu!!!

Medicul veterinar NU ARE VOIE sa prescrie, sa consulte, sa sugereze, sa ORICE oamenilor din pct. de vedere medical! Voi oamenii aveti doctorii vostri si la ei TREBUIE sa va duceti sa-i consultati! Noi astia cu dihaniile ne putem pierde dreptul de practica sau chiar sa ne bagati la zdup daca v-am face pe plac.

PS. La fel si viceversa. Sa nu va puna naiba doctorilor de oameni sa credeti vreo secunda ca ati fi indreptatiti sa faceti orice medical la animale doar ca sunteti doftori”, a scris medicul veterinar Ovidiu Rosu pe pagina sa de Facebook.

Si medicul veterinar Petru Antonio Muresan a sesizat nebunia legata de acest medicament pentru animale.

„Vad ca apar tot mai multe postari cu antidotul minune pentru Covid-19: Ivermectina. Antivaccinistii si alti atoatestiutori de pe paginile de socializare promoveaza aceasta substanta ca medicamentul care vindeca instantaneu cumplita pandemie. Din nefericire, am vazut chiar colegi de breasla ca promoveaza asta cu indarjire. De aceea m-am hotarat sa aduc aici lamuriri esentiale pentru toti cunoscutii care imi citesc postarile.

In primul rand sa va zic ca initial si eu am fost antivaccinare, pentru ca nu aveam suficiente informatii si nu mi-a placut ideea cu obligativitatea vaccinarii! Acum, dupa ce am studiat, citit si documentat puternic in ultimele 30 de zile, atat de pe surse oficiale cat si fanteziste, pot spune cu certitudine ca ma voi vaccina. Pentru ca, desi exista riscuri pe termen mediu si lung, nimeni nu poate fi sigur azi de efectele secundare ale vaccinului, aceste riscuri sunt MULT mai mici decat riscul de a contacta virusul si a face o forma grava, chiar letala de boala”, a explicat medicul Muresan.

„Si acum sa lamuresc cu IVERMECTINA. Este o substanta activa descoperita in 1975 si aprobata pentru uz veterinar in 1981. Ea are utilizare in tratamentul parazitozelor la animale, fiind eficace in combaterea parazitilor interni (generic – viermi), cu exceptia Fasciolei (viermele de galbeaza) si parazitilor externi: pureci, capuse, paduchi si raie. Exista se pare si un produs de uz uman – Stromectol, pe care, personal nu l-am vazut in nici o farmacie la noi. Nu cunosc nimic despre acest produs. Cat despre utilizarea ivermectinelor de uz veterinar, indiferent de forma de prezentare, in tratamentul Covid-19 NICI NU POATE FI VORBA! Chiar daca aceasta substanta are si un efect imunostimulator, la animalele tratate este pur si simplu un antiparazitar, deci NU omoara virusii (virusurile).

In plus noi, medicii veterinari avem stabilite clar protocoale privind administrarea la animale. Acestea prevad un timp de asteptare, de la administrarea Ivermectinei la animal pana la consumul de produse, carne, lapte, oua, de la animalul respectiv (de obicei mai mari de 30 de zile).

Pentru ca s-a constatat ca desi foarte bun ca antiparazitar, Ivermectina are efecte cancerigene prin acumularea in organism. Iata de ce, dragi prieteni si cunoscuti, NU va tratati dupa zvonuri si surse. Singura cale sigura de a evita infectia cu Covid-19 ramane vaccinarea!”, a scris Petru Antonio Muresan, medic veterinar in Cluj.

Un alt medic veterinar a avertizat, marti, la Digi24 ca acest medicament poate provoca si orbire in cazul oamenilor.

„Va rog sa nu-mi solicitati ivermectina. Eu nu am auzit ca o pneumonie sa fie tratata cu antiparazitare. Isuse Cristoase. Chiar lumea o ia razna”, a scris si Flavia Grosan, medic primar pneumolog.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: