Nebunie, Cristache a confiscat emisia TVR pentru a se plange ca este „abuzat” de PNL: „Este un atac fara precedent la adresa unui produs jurnalistic”

politica

Ionut Cristache, realizatorul emisiunii Romania 9, principala emisiune din prime-time a televiziunii publice (TVR), s-a victimizat penibil si a lansat atacuri violente la adresa PNL, joi seara, dupa ce deputatul PNL Gigel Stirbu a declarat ca emisiunea sa este o „hazna”. 

„Incepand de astazi, aceasta emisiune este luata la tinta de PNL. Asa intelege un liberal sa se raporteze la un produs jurnalistic la TVR. Nu are dreptul sa intimideze jurnalistii din aceasta tara. Presedintelui TVR i s-a reprosat aceasta emisiune si comportamentul subsemnatului. Faptul ca nu sunt pe placul lor inseamna ca fac bine ce fac.

Faptul ca aici sunt criticate guverne, presedintii, servicii, tot ce trebuie criticat nu este pe placul liberalilor si trebuie ‘indreptat’. Este un atac fara precedent la adresa unui produs jurnalistic, niciun liberal nu s-a delimitat.

Constat liber niste derapaje, nu credeam ca este in stare marele PNL”, a spus nervos Cristache la TVR.

Cristache l-a sunat apoi pe presedintele PNL, Ludovic Orban, pentru a-l intreba ce parere are ca a fost atacat de Stirbu. Orban nu a raspuns. „Inteleg pe cale de consecinta ca impartaseste mesajul domnului Gigel”, a reactionat Cristache in batjocura.

Citeste si: Au aparut dovezile. Sute de mii de euro de la PSD pentru Buscu, Chirieac, Savaliuc, Pieleanu si alti „jurnalisti” foarte galagiosi

Dupa ce s-a plans apoi ca jurnalistii nu se solidarizeaza cu el, Cristache l-a prezentat pe invitatul emisiunii, nimeni altul decat fostul consilier al lui Liviu Dragnea, Doru Buscu.

„Te vor da afara, pentru ca TVR a fost politizata”, i-a spus Buscu lui Cristache.

Citeste si: Doru Buscu (Catavencii) confirma ca este consilierul lui Dragnea: „Mitingul de vineri a fost organizat de SRI. E uimitor cit de repede ura devine prostie”

Deputatul PNL, Gigel Stirbu, i-a transmis sefei TVR, Doina Gradea, in Parlament ca emisiunea lui Ionut Cristache, Romania 9, este o „hazna”. ” Ati transformat principala emisiune din prime-time a TVR intr-o hazna. La ora 9, pe televiziunea publica platita din banii cetatenilor, timp de trei ani se face o politica partizana desantata”, a spus Stirbu.

Comisiile parlamentare pentru cultura au respins, joi, rapoartele de activitate ale Televiziunii publice pe anii 2017, 2018 si 2019. S-au inregistrat 13 voturi ‘pentru’ respingerea rapoartelor si 7 ‘impotriva’.

In timpul sedintei, Gigel Stirbu i-a reprosat Doinei Gradea ca a transformat TVR intr-o trompeta a PSD.

„Va aduc aminte celebra intamplare cu jurnalista cap de porc, va aduc aminte ca a trebuit sa scapati de Dragos Patraru pentru ca-l ataca pe Liviu Dragnea. Va aduc aminte de jignirile aduse jurnalistei care o agasa pe doamna Firea cu intrebarile ei. Laudatio care i se aducea lui Liviu Dragnea la Viata Satului. Va aduc aminte ca ati transformat principala emisiune din prime-time a TVR intr-o hazna. La ora 9, pe televiziunea publica platita din banii cetatenilor, timp de trei ani se face o politica partizana desantata”, a spus Gigel Stirbu.

Doina Gradea a replicat ca deputatul PNL trebuie sa aiba dovezi pentru cele afirmate si il va actiona in judecata. „Trebuie sa aveti dovezi ca am in spate clanuri care ma sustin si va actionez in judecata. Nu am culoare politica si sunt un om cu background si nimeni nu poate sterge ceea ce am facut”, a adaugat ea.

Pe pagina sa de Facebook, Ionut Cristache a reactionat cu jigniri la adresa modului in care arata deputatul PNL Gigel Stirbu.

„Gigel Stirbu, azi, in Parlament, despre emisiunea ROMANIA9 ‘o hazna politica’! Ma simt chiar onorat venind aprecierea asta de la un asemenea personaj!”, a scris Cristache.

Rapoartele urmeaza sa fie supune dezbaterii plenului reunit al Parlamentului, iar daca vor fi respinse va fi numit un interimar la conducerea Televiziunii Publice, a precizat Iulian Bulai.

Conform intelegerilor din Coalitie, sefia TVR va reveni PNL.

Mai mult despre: ,

Comentarii: