„Neconflictuala” Dancila, atacuri violente in prima iesire publica dupa violentele din Piata Victorie: „Am vazut un asalt impotriva institutiilor statului”

politica

Premierul Viorica Dancila i-a atacat violent pe liderii Opozitiei in prima aparitie publica dupa represiunea brutala din Piata Victoriei.

„Incepem aceasta sedinta intr-un context de ura in societate. Unii incearca sa alimenteze aceasta spirala a conflictului care sa scindeze si mai mult societatea. Scindarea risca sa devina iremediabil. Am vazut un asalt impotriva institutiilor statului, prima tinta este Jandarmeria. Consider ca o persoana sau o insitutie poate sa fie acuzata doar in baza unor probe concludente.

Rasounsul nostru trebuie sa fie cat se poate de echilibrat si de responsabil. Spre deosebire de liderii politici ai opozitiei, noi nu avem dreptul sa cedam si sa intensificam aceasta scindare si dezbinare le nivelul societatii. Noi avem responsabilitatea de a asigura o buna guvernare. Fac apel la ministri sa evite aceasta spirala a conflictului in care incearca sa ne atraga cei care nu au fost in stare sa castige puterea prin alegeri. Raspunsul nostru trebuie sa fie faptele si proiectele pentru romani”, a declarat Dancila in debutul sedintei de guvern.

Dancila l-a atacat apoi si pe presedintele Iohannis.

„Dupa cum stiti, rectificarea bugetara este unul dintre cele mai importante proiecte ale Guvernului, care ar fi trebuit adoptat in cadrul sedintei de astazi (joi – n.r.). Din pacate, presedintele Romaniei nu a gasit deschiderea sau poate nu a avut timp sa convoace CSAT pentru analizarea si avizarea primei recificari bugetare din acest an, desi proiectul se afla in dezbatere publica inca de pe data de 6 august”, a mai spus Dancila.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: