news

Negationistii vor sa mearga la Palatul Cotroceni. Numerosi membri ai galeriilor sunt prezenti printre manifestanti

Peste o mie de manifestanti se afla sambata seara in Parcul Izvor, langa Palatul Parlamentului, ei intentionand ca de acolo sa plece la Palatul Cotroceni.

Printre manifestanti se afla si numerosi membri ai galeriilor, usor de recunoscut dupa modul in care scandeaza si duap manifestariile agresive. Multimea a scandat de numeroase ori „Jos Iohannis” si „Tradatorii”. Manifestantii sustin ca parlamentarii doresc sa adopte o lege prin care romanii sa fie obligati sa se vaccineze.

Manifestantii au ajuns in Parcul Izvor dupa ce au participat la doua mitinguri in Piata Victoriei si Piata Universitatii.

„Colegii mei sunt in dispozitiv in acest moment. Relationeaza permanent atat cu organizatorii celor doua manifestatii publice, cat si cu ceilalti participanti. Le fac recomandarile necesare. Le transmit prevederile legale, le aduc la cunostinta faptul ca, in situatia incalcarii acestor norme prevazute de lege, vor exista fara doar si poate si masuri de sanctionare. Pana in prezent, avand in vedere faptul ca a fost depasit numarul maxim de participanti, organizatorii celor doua activitati vor primi aceste sanctiuni. (…) Protestele sunt asumate, organizate de persoane fizice, insa este foarte important pentru noi faptul ca exista un organizator, o persoana care si-a asumat conform legii organizarea acestor activitati. Avem cu cine sa relationam si sa discutam tot ceea ce se intampla pe timpul desfasurarii acestor activitati. In sarcina acestor organizatori intra o serie de obligatii, printre care si acelea de a se asigura ca sunt respectate atat normele de protectie sanitara, cat si normele privind ordinea si siguranta publica”, a spus purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, la Digi24.

La cele doua proteste nu s-au purtat masti si nici nu a fost respectata distanta legala in contextul pandemiei.

Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti a informat vineri ca mai multe adunari publice sunt anuntate pentru sambata in Capitala si le-a recomandat participantilor sa pastreze distanta fizica fata de celelalte persoane si sa poarte in mod corespunzator masca sanitara de protectie.

Jandarmii bucuresteni au reamintit ca, pe timpul starii de alerta, conform legii, numarul participantilor la mitinguri sau demonstratii trebuie sa fie de maximum 100 de persoane.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Un individ inarmat, suspectat ca planuia sa dea foc unei sinagogi din Rouen, impuscat mortal de politistii francezi

Politia franceza a impuscat si ucis un suspect inarmat care parea ca planuia sa dea…

8 minute ago

Statele membre NATO iau in considerare trimiterea de instructori militari in Ucraina

Unele state membre NATO discuta posibilitatea de a trimite instructori sau contractori militari in Ucraina…

2 ore ago

Pentagonul: „Ucraina poate folosi arme din SUA doar pe teritoriul sau. Nu ne-am schimbat pozitia”

Pentagonul anunta ca nu si-a schimbat pozitia in ceea ce priveste utilizarea de catre Ucraina…

20 de minute ago

Marcel Ciolacu se lauda ca a pornit constructia celor trei spitale regionale promise de PSD de 15 ani si da asigurari ca ele vor fi gata in 2028

Premierul Marcel Ciolacu si-a manifestat, vineri, satisfactia fata de inceperea lucrarilor de constructie a celor…

38 de minute ago

Dupa tentativa de asasinare a premierului slovac Fico, si omologul sau polonez, Donald Tusk, a primit amenintari cu moartea

Premierul polonez Donald Tusk a scris joi pe X ca a primit amenintari cu moartea…

3 ore ago

Directorul uneia dintre cele mai temute inchisori din Columbia, asasinat dupa ce fusese amenintat cu moartea de catre detinuti

Directorul inchisorii La Modelo, una dintre principalele unitati penitenciare din Columbia, a fost asasinat joi…

2 ore ago