Negociatorul-sef pentru bugetul UE, propus premier: „Romania are nevoie de un prim-ministru care sa stie ca bugetul nu reprezinta o vistierie personala”

politica

Europarlamentarul Siegfried Muresan a reactionat, luni, dupa ce Traian Basescu a anuntat, dupa consultarile cu presedintele Iohannis, ca eurodeputatul este propunerea PMP pentru functia de premier.

Iata mesajul postat de Muresan pe Facebook:

„Le multumesc colegilor din Partidul Miscarea Populara (PMP) si domnului presedinte Traian Basescu pentru nominalizarea mea ca propunere de prim-ministru al Romaniei din partea PMP in cadrul consultarilor de astazi de la Palatul Cotroceni cu domnul presedinte Klaus Iohannis.

Romania are nevoie astazi de un prim-ministru cu viziune europeana care sa guverneze cu gandul la cetateni, si nu la interese de partid. El trebuie sa inteleaga ca reducerea investitiilor, asa cum o arata ultimele date statistice, esecul in absorbtia fondurilor europene, lipsa reformelor economice, alaturi de cresterea cheltuielilor bugetare peste nivelul cresterii competitivitatii si a productivitatii inseamna mai putine locuri de munca pentru oameni si slabirea economiei. Romania are nevoie de un prim-ministru si un guvern care sa stimuleze investitiile private in economie prin masuri politice si fiscale coerente si durabile.

Ca negociator-sef al Parlamentului European pentru Bugetul Uniunii Europene din anul 2018 am inteles cat de important este ca prioritatile bugetare sa fie in asa fel stabilite incat sa produca un mediu cat mai propice pentru investitorii privati deoarece acestia sunt cei care creeaza locuri de munca stabile si bine platite si tot ei sunt cei care pot asigura crestere economica si sporirea resurselor bugetare. Fondurile europene sunt esentiale pentru a recupera decalajele de dezvoltare economica pe care Romania le are fata de tarile din vest, iar prim-ministrul si guvernul au aici un rol esential.

Tara noastra are nevoie de un prim-ministru care sa stie ca bugetul nu reprezinta o vistierie personala sau a partidului de guvernare, ci sunt banii platitorilor de taxe, de aceea el trebuie sa fie 100% transparent cu cheltuirea banului public.

Asa cum fiecare euro din bugetul UE este cheltuit cu maxima responsabilitate, asa si bugetul Romaniei trebuie gestionat pentru ca fiecare leu sa insemne o investitie reala si sa poata genera un efect multiplicator in economie. Romania are nevoie de un prim-ministru care sa inteleaga realitatile politice de la nivel european si care sa aiba capacitatea de a reprezenta cat mai bine interesele tarii noastre si ale cetatenilor ei atat in negocierile pentru Brexit si modul in care acesta va afecta romanii care traiesc in Marea Britanie, dar si viitorul buget al Uniunii Europene, cat si in celelalte mari dosare de pe agenda europeana.”

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiriĀ aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: