Negocieri secrete Rusia-SUA in capitala Turciei. Fost premier rus: „Este inceputul sfarsitului razboiului”

externe

Serghei Nariskin, Phenian, vizita, securitate

Un fost prim-ministru rus a dat sperante ca razboiul se apropie de sfarsit, spunand ca Moscova incepe sa piarda razboiul, anunta Sky News.

Mihail Kasianov a declarat ca retragerea trupelor rusesti din Harkov si Herson este o „dovada ca Putin pierde razboiul”. „Cred ca in cateva luni va avea loc ultimul act [de razboi]”, a declarat el pentru Sky News.

Cu toate acestea, el a spus ca este „clar ca Putin nu vrea sa se opreasca” si l-a descris pe presedintele rus ca fiind un „fanatic”.

Kasianov a subliniat insa ca „inceputul sfarsitului a inceput deja”.

Luni, ziarul rus Kommersant a anuntat ca oficialii de la Moscova poarta discutii cu americanii in capitala turca Ankara. Ziarul a precizat ca Serghei Nariskin, seful agentiei ruse de informatii externe SVR, face parte din delegatia Moscovei.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat ca nu poate nici confirma, nici infirma informatiile din Kommersant. Un oficial turc a refuzat sa comenteze informatiile privind discutiile dintre SUA si Rusia.

Ministerul Afacerilor Externe al Federatiei Ruse a declarat luni ca Rusia „nu accepta conditiile anterioare privind Ucraina”, in special cerinta de retragere a trupelor rusesti.

„Nu”, a spus Alexander Grushko, ministrul adjunct al afacerilor externe al Rusiei, raspunzand la intrebarea daca conditia de retragere a fortelor rusesti este acceptabila pentru Federatia Rusa in cadrul negocierilor privind Ucraina.

„Astfel de conditii sunt inacceptabile. Presedintele nostru a spus de mai multe ori ca suntem pregatiti pentru negocieri, dar acestea trebuie sa tina cont de situatia de pe teren, intr-adevar”, aprecizat Grushko.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: