politica

Negocierile s-au blocat dupa 2 ore, marul discordiei este functia de presedinte al Camerei Deputatilor

Negocierile intre PNL; USR-PLUS si UDMR pentru formarea unei majoritati parlamentare si a noului Guvern au fost sistate, duminica, dupa numai doua ore. Formatiunile politice nu au ajuns la un acord, iar Alianta USR PLUS a anuntat delegatia care va participa la consultarile de la Cotroceni si se pare ca-l va propune premier pe Dacian Ciolos. Intre timp, senatorul PNL Alina Gorghiu a scris pe Facebook ca anul 2021 va fi ”cu liniste politica, cu reforme, cu dialog”.

Reprezentantii PNL, USR PLUS si UDMR care au participat la negocierile de la Vila Lac au inceput sa plece, duminica, dupa numai doua ore de discutii, anunta news.ro.

Surse politice spun ca negocierile au fost sistate, pentru ca cele trei formatiuni nu au reusit sa ajunga la un consens in legatura cu conducerea Camerei Deputatilor si cu formarea noului guvern. PNL doreste ca functia de presedinte al Camerei Deputatilor sa-i revina lui Ludovic Orban.

Intre timp, Alianta USR PLUS a transmis componenta delegatiei care va participa, luni, la negocierile de la Cotroceni si este posibil sa-l propuna presedintelui Klaus Iohannis pe Dacian Ciolos pentru functia de premier.

Delegatia USR PLUS care va merge luni la Cotroceni este formata din Dan Barna, Dacian Ciolos, Dragos Tudorache, Catalin Drula si Cosette Chichirau.

De asemenea, senatorul PNL Alina Gorghiu a postat pe Facebook un mesaj care indeamna la sustinere si dialog.

”Avem nevoie in continuare de increderea si sprijinul dumneavoastra! Vom avea un 2021 cu liniste politica, cu reforme, cu dialog! Echipa PNL este si va fi alaturi de voi”, a scris Gorghiu pe Facebook.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Iohannis si Ciolacu se declara „socati” in legatura cu impuscarea premierului Slovaciei: „Condamn cu fermitate astfel de acte extremiste”

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, ca este socat sa afle ca premierul Slovaciei, Robert…

51 de minute ago

Greva in curtea in curtea lui Ciolacu. Angajatii guvernului intra in greva de vineri, nemultumiti ca nu li se maresc salariile cu 30%

Liderul de sindicat al functionarilor din cadrul Guvernului anunta ca acestia vor intra in greva…

2 ore ago

A fost impuscat premierul Slovaciei. Au fost cel putin trei focuri de arma

Premierul Robert Fico a fost impuscat la Handlova dupa o sedinta de guvern, el fiind…

2 ore ago

Militarii rusi au oprit traficul auto pentru a ataca cu rachete Grad regiunea Harkov din Ucraina. Soferii privesc „spectacolul” din masini – Video

Imagini ireale publicate chiar de armata Rusiei pe retelele de socializare. In mijlocul unei sosele…

2 ore ago