Negoita a ajuns, in sfarsit, la DNA. Ce a declarat dupa intalnirea cu procurorii

politica

Primarul sectorului 3, Robert Negoita, s-a prezentat vineri la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), in dosarul in care este cercetat pentru evaziune fiscala.

La intrarea in DNA, el a declarat ca nu stie de ce a fost chemat.

Negoita a parasit sediul DNA dupa aproximativ 30 de minute, precizand ca i-au fost comunicate obiectivele unei expertize.

‘Am fost anuntat ca se va face o expertiza. Vom face si noi o expertiza in paralel. Asa ca asta este tot. (…) In mod normal o expertiza sta la baza oricarei discutii nu?’, a spus edilul.

In 14 aprilie, DNA a anuntat ca procurorii au dispus efectuarea urmaririi penale fata de Robert Negoita, primar al sectorului 3, la data faptelor administrator al unor societati comerciale, cu privire la comiterea infractiunii de evaziune fiscala in forma continuata.

El este acuzat ca, in perioada 2005 – 2009, prin folosirea resurselor societatilor pe care le administra, a construit trei ansambluri rezidentiale compuse din imobile de locuit si locuri de parcare si a vandut, in nume propriu, un numar de 1.250 din aceste imobile, ascunzand activitatea economica desfasurata prin neinregistrarea ca persoana impozabila in scopuri de TVA, nedeclararea si neachitarea catre bugetul de stat a TVA in valoare de 77.148.021 lei.

Potrivit DNA, avand in vedere ca Robert Negoita a luat masuri active de comercializare a locuintelor construite in cele trei ansambluri rezidentiale prin mijloace similare unui prestator de servicii sau comerciant, activitatea pe care a desfasurat-o este calificata ca una economica, pentru care exista obligatia platirii de TVA catre buget.

‘Pentru a evita plata obligatiilor fiscale aferente veniturilor realizate, Negoita a folosit un procedeu ingenios prin care cheltuielile cu realizarea imobilelor, in nume propriu, au fost evidentiate contabil si declarate fiscal de societatile pe care le administra, insa veniturile nu au fost evidentiate. Prin urmare, raportat la cele trei ansambluri rezidentiale, Robert Negoita nu a declarat activitatea economica prestata ca persoana impozabila in scopuri de TVA. Astfel, desi imobilele ‘scriptic’ au fost edificate de persoana fizica Robert Negoita, dupa finalizare, acestea au fost prezentate, la toate targurile imobiliare, drept ansamblurile rezidentiale apartinand uneia dintre societatile la care acesta era actionar’, au retinut anchetatorii.

Prin aceste activitati, prejudiciul total adus bugetului de stat este, conform DNA, estimat la peste 77 milioane lei si reprezinta TVA de la care Robert Negoita s-a sustras prin ascunderea activitatii economice derulate in nume propriu, in perioada 2005 – 2009.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: