Negoita o toarna pe Firea, sustine ca nu ea a condus de fapt Primaria Capitalei: „Am fost blocat foarte tare in multe proiecte”

politica

Primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoita, explica de ce a refuzat sa o mai sustina pe Gabriela Firea pentru un al doilea mandat de primar general al municipiului Bucuresti, el explicand ca, a avut „perceptia” ca aceasta nu conducea, de fapt, Primaria Generala.

„Pot sa va spun cat de poate de direct si deschis ca am muncit mult sa ajung aici, mult si foarte serios, cu eforturi, si cred ca am ajuns intr-o zona in care nu imi permit sa fac decat… sa lupt decat pentru obiective in care cred. Atunci cand mi se propun obiective in care eu nu cred, nu ma angajez. (…) Am fost blocat foarte tare in multe proiecte, de Primaria Generala sub conducerea fostului primar general. Nu mi s-a spus niciodata ca nu sunt sustinut ca proiectele nu sunt bune. Pur si simplu era blocat”, a afirmat Robert Negoita intr-o emisiune difuzata sambata de Digi24, intrebat de ce s-a distantat de fostul primar general Gabriela Firea pe care nu a mai sustinut-o pentru al doilea mandat la Primaria Capitalei.

Negoita sustine ca pentru investitia la un pod a asteptat un an sa obtina autorizatiile de la Primaria Generala, catalogand situatia drept „inadmisibila si regretabila, deopotriva”.

In plus, Robert Negoita a afirmat ca nu a „simtit” ca Gabriela Firea ar avea o problema personala cu persoana sa, insa a avut „perceptia” ca Gabriela Firea nu conducea, de fapt, Primaria Capitalei.

„A trecut ceva timp de atunci si putem privi inapoi rational si cat se poate de realist. Da, am avut o relatie foarte buna cu doamna Gabi Firea, foarte buna, o respect in continuare ca om, am respectat-o si o respect ca om, este un foarte bun comunicator, de multe ori mi-a facut senzatia ca e om de echipa. A avut toata sustinerea mea atunci cand a candidat pentru prima data, dar va spun cat se poate de direct si de deschis, mi-a creat aceasta perceptie ca, de fapt, nu conduce acea institutie si ca nu a fost o chestiune personala, ci pur si simplu lucrurile de intamplau ca asa se intamplau ele”, a adaugat Robert Negoita.

Intrebat cine conducea Primaria Generala, edilul sectorului 3 a raspuns ca are „propria perceptie despre cum s-au intamplat lucrurile” in cei patru ani de mandat al Gabrielei Firea.

„Inainte sa piarda doamna Firea, relatia Primarie – Sector 3, institutionala, colegii pe care ii am in Primarie si care relationeaza, inevitabil, cu cei din Primaria Generala, mi-au comunicat acest feedback si anume ca relatiile erau pur si simplu inghetate intre Primaria de sector 3 si Primaria Generala. Dupa ce doamna Firea a pierdut alegerile a urmat o perioada in care lucrurile au intrat intr-o oarecare normalitate, iar lucrurile au inceput incet-incet sa-si revina, blocajele sa reapara. Intr-adevar, multi directori care au fost si care au fost pusi intr-un anumit fel, de catre anumite conjuncturi si anumite grupuri in continuare sunt acolo. Ca mai raspund altor comenzi decat celor normale si anume de la conducatorul institutiei, e o chestiune greu de spus din perspectiva mea, cel putin nu pot sa ma pronunt in acest moment”, a mai afirmat Robert Negoita, citat de news.ro.

Edilul sectorului 3 a vorbit si despre relatia cu actualul primar general al Capitalei, Nicusor Dan.

„Stiti cum functioneaza institutiile: de multe ori, colaborarea intre noi nu este la nivelul la care nu ne-am dori, la care ar trebui sa functioneze, la un nivel macar de avarie. Din nefericire, si o spun cu mult regret. Trebuie sa lucram, sa o imbunatatim. Lucram la chestiunea asta, chiar ieri, pentru prima data, am avut o intalnire cu domnul primar general si am stabilit ca peste o saptamana ne reintalnim pentru un follow-up si am sperante ca lucrurile vor incepe sa se miste intr-o directie buna. Mai ales ca, trebuie sa intelegem lucrul asta, este un primar la primul mandat, primele opt luni, daca nu ma insel, sunt cam opt luni de cand a devenit primar general, si are nevoie de ceva timp pentru a intelege si a stapani totusi, a conduce efectiv acea institutie”, a declarat Negoita.

Mai mult despre: ,

Comentarii: