Negoita recunoaste ca a PLAGIAT: „M-am lasat tentat de MODA titlurilor academice”. Oricum, el se considera „DOCTOR” in administratie

politica

Robert Negoita, primarul Sectorului 3, nu neaga ca si-a plagiat teza de doctorat. El chiar admite ca realizarile sale nu sunt construite pe „o baza solida” si ca s-a lasat tentat de „moda titlurilor academice”.

Decizia de plagiat in cazul lucrarii de doctorat a lui Robert Negoita a fost luata de Comisia de etica a Academiei de Politie Alexandru Ioan Cuza, care a si trimis cererea de retragere a titlului de doctor catre Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor.

Intr-o postare pe Facebook, Negoita isi face mea culpa si scrie ca nu va contesta decizia CNATDCU daca acest organism va hotari sa ii retraga titlul de doctor.

„Nu am niciun regret ca acest lucru se va intampla, cu atat mai mult cu cat imi dau seama ca, in parcursul meu din administratia publica, cele mai importante au fost cunostintele dobandite practic”, scrie pe Facebook Robert Negoita.

Edilul, care se afla pentru al doilea mandat la conducerea Sectorului 3, isi apara insa cariera de primar care, spre deosebire de cea academica, spune ca e construita pe baza solida.

„Singurul lucru pe care il regret este acela de a ma fi lasat tentat, in trecut, de aceasta ‘moda’ a titlurilor academice. Este un episod pe care mi-l asum si din care am invatat o lectie importanta: singurele realizari notabile sunt cele construite pe o baza sanatoasa! Mi-am asumat acest principiu in calitate de primar dar, din pacate, nu l-am avut in vedere din perspectiva academica. Tocmai de aceea, ma voi supune deciziei Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), daca acesta va decide sa imi retraga titlul de doctor”, conchide Negoita.

Ulterior, raspunzand unor comentarii pe Facebook, el ii multumeste unei fane care il considera „doctor” in administratie.

Screen Shot 2016-07-24 at 17.00.43

Primarul Sectorului 3, Robert Negoita (44 de ani), a devenit doctor in Stiinte Juridice in 2012, la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza”, iar teza sa a fost coordonata de prof. univ. dr. Ioan Dascalu, care este conducator de doctorat asociat la Academia de Politie si fost decan al Facultatii de Drept de la Universitatea Bioterra.

Teza se intituleaza „Criza economico-financiara si impactul acesteia asupra echilibrului social” si, desi abordeaza un subiect pur economic, lucrarea a fost sustinuta la Facultatea de Drept a Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza”.

Pe 30 mai, jurnalista Emilia Sercan, intr-un articol publicat de PressOne, arata ca teza edilului e plagiata de la cap la coada, cele mai multe „surse de inspiratie” fiind articolele postate pe Internet.

Printre lucrarile plagiate de Negoita se numara si cateva postari scrise de profesorul universitar Bogdan Glavan pe blogul sau.

Acesta a precizat pentru Ziare.com ca „plagiatul este a doua cea mai raspandita forma de exprimare a coruptiei din Romania, dupa furtul direct din bani publici” si ca „totul e dus la un alt nivel”.

De asemenea, Negoita a mai preluat analize economice semnate, printre altii, si de economistul american Nouriel Roubini, dar si de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu sau chiar referate scolare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: