„Negustorul mortii” proaspat eliberat spune ca Occidentul vrea sa „distruga” si sa „dezbine” Rusia

externe

Traficantul de arme rus Viktor Bout eliberat in schimbul jucatoarei americane de baschet Brittney Griner, a declarat vineri, presei controlate de Kremlin ca tarile occidentale incearca sa „distruga” si sa „dezbine” Rusia, potrivit The Moscow Times.

„Occidentul crede ca nu ne-a terminat in 1990, cand Uniunea Sovietica a inceput sa se dezintegreze… Ei cred ca pot sa ne distruga din nou si sa dezbine Rusia”, a declarat Bout la postul RT fostul Russia Today.

Viktor Bout, supranumit „Negustorul mortii” a fost eliberat, joi, in Abu Dhabi, in cadrul unui schimb de prizonieri.

Bout ispasea o pedeapsa de 25 de ani in SUA, in timp ce Brittney Griner fusese condamnata la 9 ani de inchisoare pentru detinerea de ulei de canabis.

„Negustorul mortii”, in varsta de 55 de ani, a fost acuzat de furnizarea ilegata de arme rebelilor in unele dintre cele mai sangeroase conflicte armate din lume.

El a spus, in interviu, ca nu a intalnit niciun „rusofob” printre ceilalti detinuti, adaugand ca „practic toti vecinii mei au aratat un fel de simpatie pentru Rusia”.

Bout i-a acordat interviul Mariei Butina, deputat din camera inferioara a parlamentului rus, care a executat 15 luni intr-o inchisoare din SUA pentru ca a actionat ilegal ca agent strain pentru Moscova.

Notorietatea lui Bout a inspirat filmul „Lord of War”, cu Nicolas Cage in rolul principal, in care anti-eroul a scapat de justitie. In interviul acordat RT, Bout a criticat filmul si a spus ca industria cinematografica din SUA este responsabila pentru producerea propagandei pro-Washington.

„Daca ar fi venit la mine si ar fi intrebat, poate ar fi venit cu o poveste mai interesanta. Hollywoodul in zilele noastre – in opinia mea – este doar un departament de propaganda (al Washingtonului)”, a spus el.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: