Nemtii de rand se inarmeaza MASIV, dupa agresiunile sexuale din noaptea de Revelion

externe

O crestere spectaculoasa a vanzarilor de arme destinate autoapararii se inregistreaza in Germania. Comerciantii spun ca se vand extrem de bine pistoalele cu bile, armele neletale cu aer comprimat, spray-urile cu piper si bastoanele cu electrosocuri.

Dupa abuzurile sexuale care au avut loc in Koln si in alte orase in noaptea de Anul Nou si dupa scandalurile ulterioare, cauzate de faptul ca s-a incercat ascunderea violurilor de catre autoritati, vanzarea acestor ustensile s-a dublat.

Tot mai multi oameni isi cumpara arme defensive, neletale. Totodata, a crescut si numarul cererilor pentru detinerea de arme letale. Un comerciant din Renania de Nord-Westfalia a explicat ca vanzarea pistoalelor de mici dimensiuni s-a triplat ca numar de bucati, „din moment ce oamenii nu se mai simt in siguranta, altfel nu ar fi cumparat atat de multe”.

„Am o fata de 23 de ani care invata in Koln si iubeste carnavalurile. Acum ea se teme”, explica o cumparatoare anonima de arma, citata de Daily Mail.

Felix Beilharz, expert social media din Koln, a declarat pentru Deutsche Welle ca „numarul cautarilor pe Google pentru permise de arma a crescut cu 1.000% din luna ianuarie”.

In afara armelor, o mare popularitate au capatat si cursurile de autoaparare, multe site-uri facand reclama la sporturi full-contact.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: